nie dziala ani jeden podnosnik szyb -pomocy!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ...radek...
- Użytkownik
witam mam taki problem, ze zakupiłem komplet elektrycznych szyb. byly jeszcze zamontowanw w drzwiach. po wielkich trudach udalo mi sie je wyciagnac. mysle sobie, ze ja sprawdze. podlaczylem
( - ) Masa - 1 i 6
( + ) Plus - 7 i 15
No i na zmiane " + " albo " - " w zależności czy chcemy opuszczać czy podnosić szybe na PIN nr. 3 (wedlug porady znalezionej na forum)
i nic tylko slychac klikniecie-brzdek i tak we wszystkich 4 podnosnikach. przeciez nie mozliwe, zeby wszystkie byly walniete??? moze cos robie nie tak??? prosze o porade. zalaczam filmik i schemat.(chodzi o wersje 4 drzwiowa)
[youtube][/youtube]
( - ) Masa - 1 i 6
( + ) Plus - 7 i 15
No i na zmiane " + " albo " - " w zależności czy chcemy opuszczać czy podnosić szybe na PIN nr. 3 (wedlug porady znalezionej na forum)
i nic tylko slychac klikniecie-brzdek i tak we wszystkich 4 podnosnikach. przeciez nie mozliwe, zeby wszystkie byly walniete??? moze cos robie nie tak??? prosze o porade. zalaczam filmik i schemat.(chodzi o wersje 4 drzwiowa)
[youtube][/youtube]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ...radek...
- Użytkownik
przeciez piny sa ponumerowane jak sie sciagnie ta zaslepke co zasuwa wtyczke. nawet juz kolorami sprawdzalem.
(+) czerwono-zolty i czarno-zolty
(-) brazowy
(+albo-) do pinu 11-bialo czerwony(tylko strona kierowcy-chociaz nie wiem czy ma to znaczenie)
(+ albo-) do pinu 3-zielono bialy (reszta podnosnikow)
(+) czerwono-zolty i czarno-zolty
(-) brazowy
(+albo-) do pinu 11-bialo czerwony(tylko strona kierowcy-chociaz nie wiem czy ma to znaczenie)
(+ albo-) do pinu 3-zielono bialy (reszta podnosnikow)
- Paweł Marek
- V.I.P.
No to dobrze podłączyłeś i nie wiem czemu nie działa, wszystkie nie sa padnięte. Wiem że sa ponumerowane dałem foto z numerkami na wypadek pomyłki. Próbuj jeszcze dodać plus na 13 ale tak jest tylko od kierowcy. Ja podłączałem tak jak robisz, ktoś z forum również i działało. Może kogoś unudzisz żeby dał się wpiąć w oryginalną instalację
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ...radek...
- Użytkownik
sprobuje jeszcze podpiac sam silniczek czy wogole chodzi. przeciez nie ma znaczenia, ze sa od vento-no bez jaj.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma żadnego znaczenia że od Vento, to jest to samo.
- ...radek...
- Użytkownik
znalazlem co bylo przyczyna. wszystko podpinalem tak jak trzeba, tylko przewody ktorych uzywalem, albo byly zbyt cienkie, albo ktorys byl po prostu walniety. wszystko chodzi jak nalezy. Paweł Marek dzieki za pomoc