Dziwny trzykrotny sygnał w Golf 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Jestem posiadaczem Golfika 4 i mam w nim pewien problem, który polega na tym że co jakiś czas w czasie jazdy pojawia sie trzykrotny sygnał ale nie świeci sie żadna kontrolka i nie mam pojecia co to moze byc. Pytałem sie poprzedniego własciciela w Polsce i tez niewie, mówi ze dzialo sie to od poczatku jak go kupił za granica. Auto było sprowadzone z Niemiec, wiec niewiem czy moze tam poprzedni własciciel cos kombinował i dlatego teraz piszczy cos. Jesli ktos byc moze spotkal sie z taka sytuacja w swoim samochodzie lub moze wie co moze byc tego powodem to bardzo prosze o pomoc i czekam na jakies podpowiedzi.
Dodam ze ten sygnał pojawia sie w róznych odstepach czasu, czasami dzieje sie to zaraz po odpaleniu auta co minute albo nawet pół, czasem co kilka minut albo przez dłuzszy czas wogóle nie piszczy.
W samochodzie mam załozony gaz wiec moze ktos wie czy to cos z gazem?
Witam
Podobne sygnały za światów pojawiaja sie u mnie i wydaje mi sie że tak własnie jesteś informowany przez komputer o niskiej temperaturze i mozliwym oblodzeniu , zauważ że jak pika to na wyświetlaczu pojawia sie śnieżynka i pulsuje .
Niewiem może sie myle ale tak to rozszyfrowałem u siebie .
Pozdrawiam.
Podobne sygnały za światów pojawiaja sie u mnie i wydaje mi sie że tak własnie jesteś informowany przez komputer o niskiej temperaturze i mozliwym oblodzeniu , zauważ że jak pika to na wyświetlaczu pojawia sie śnieżynka i pulsuje .
Niewiem może sie myle ale tak to rozszyfrowałem u siebie .
Pozdrawiam.
-
- Forum Master
dokładnie u mnie też piszczy jak temperatura spadnie poniżej +4 *C więc poobserwuj temperaturę, u mnie też piszczy jak mało płynu w spryskiwaczach ale przy tym kontrolka się pali.
Dzieki wielkie za podpowiedzi, postaram sie przyjrzec tej temperaturze, byc moze to od tego. Pozdro.