Brak prawego kierunkowskazu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
s0unD
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: s0unD » czw sty 06, 2011 23:26

Witam,
Mam taki problem, który jest dość istotny a mianowicie nie działa mi kierunkowskaz w prawo. W lewo działa normalnie (cyk cyk cyka i miga) a jak daje, na prawa stronę to jest takie ciągle bardzo szybkie cykanie i nie świeci cala strona.
Żarówki na bank działają bo mi się wszystkie świecą i na awaryjnych i przy otwieraniu/zamykaniu samochodu, Spr może sprawdzałem też bezpieczniki (są OK).
Ktoś się może orientuje o co może chodzić, może przerywacz się przepalił albo w jakiś sposób zacina, jak tak to jak się do niego dostać ?

Czekam na propozycje :)

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: guziolek » pt sty 07, 2011 11:25

Przerywacz jest we włączniku awarii. Po objawach obstawiam, ze to jego wina. Nie wiem jaki ma schemat, ale jakby ktoś mądrzejszy podał to można do niego podpiąć kierunki odwrotnie i sprawdzić czy lewa strona wtedy nie będzie działała. Drugie prostsze rozwiązanie, znaleźć kogoś z golfem i podmienić na minutę.

Awatar użytkownika
s0unD
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Brak prawego kierunkowskazu

Post autor: s0unD » pt sty 07, 2011 18:01

Dzisiaj przepialem przerywacz od innego autka i niestety to samo, wina prawdopodobnie lezy po stronie stykow w manetce :) tak dla potomnych w razie tych objawow co u mnie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”