Spryskiwacz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spryskiwacz
Witam czy ktoś wie jak dział silniczek od pompki spryskiwacza w golfie 4 1.6 od silniczka idzie taki dwójnik gdzie idą dwie rurki tylko pytanie jak włączam tylko przedni to idzie na przód a jak na tył ? Jakiś zaworek czy jak osobno przód, osobno tył? Aha i z tyłu mi nie psika wężyk do silniczka i w silniczku mam OK w Przelotce też wygląda na ok gdzie mogę jeszcze szukać przyczyny?
Spryskiwacz
rafalpg, pompka jest jedna, a uruchomienie spryskiwacza na tył następuje poprzez zmianę biegunowości zasilania pompki (+- przód, -+ tył Co wykonujesz to manetką pompka zmienia kierunek obrotów i tłoczy na tyłrafalpg pisze:Witam czy ktoś wie jak dział silniczek od pompki spryskiwacza w golfie 4

A problemy tylnego spryskiwacza masz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false; Lub masz rozpięty przewód na łączeniu nad tylnym lewym słupkiem pod podsufitką .. Najczęściej jest tam plama na podsufitce .Są tematy poszukaj zdjecia itp
Ostatnio zmieniony śr sty 05, 2011 14:20 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Spryskiwacz
Kolego! Użyj poprawnie interpunkcji, bo mimo kilku postów, nie wiem o co Tobie chodzi: Kolega Rafał 21 powyjaśniał chyba wszystko.
Silnik pracuje a płyn nie leci? Czy tak miało brzmieć pytanie?
Silnik pracuje a płyn nie leci? Czy tak miało brzmieć pytanie?
Spryskiwacz
Pytanie pierwsze to jak odbywa się spryskiwanie szyb, jaka jest zasada działania tego silniczka bo jest jeden a raz przód raz tył psika, a drugie ze nie leci mi płyn, podłączenie do silniczka jest w porządku i w przelotce tez, czy jest jakieś łączenie w słupku i jak ściągnąć tapicerkę aby nic nie urwać?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Spryskiwacz
Silniczek ma trzy "otwory" na płyn: jednym pobiera ze zbiorniczka. Teraz, którym z dwóch pozostałych, czy na przód czy na tył będzie tłoczył - zależy od kierunku obrotów. Kierunek obrotów zmienia się po odpowiednim wychyleniu dźwigni przy kierownicy.
Co do budowy tapicerki Golfa 4 to szczegółowo się nie wypowiem, mam "3". Ale naturalnie jest pod dachem złączka, potrzebna przecież przy np. wymianie klapy tylnej - by nie rwać całej rurki aż do przodu; tam może być nieszczelność.
Co do budowy tapicerki Golfa 4 to szczegółowo się nie wypowiem, mam "3". Ale naturalnie jest pod dachem złączka, potrzebna przecież przy np. wymianie klapy tylnej - by nie rwać całej rurki aż do przodu; tam może być nieszczelność.
Spryskiwacz
rafalpg, Czytaj jeszcze raz czytajrafalpg pisze:sprawdzę pod tapicerka

Spryskiwacz
Rafał21 Czytałem cały post o naprawie wycieraczki ! U mnie okazało się że silniczek się zatarł wystarczyło przesmarować i po kłopocie a dyszę od spryskiwacza mam ułamaną (tą końcówkę co spryskuje szybę )więc szukam takiej żeby spasowała bo zmienika nie ma sensu kupować bo drogi, a do silniczka(bo osłonę klapy ma już dawno ściągniętą) tam co łączy się rurka - płyn nie dochodzi. Mówiłem, że zobaczę pod tym boczkiem bo tam są jakieś podobno złączki. 

Spryskiwacz
rafalpg, no teraz się poprawiłeśrafalpg pisze:Rafał21 Czytałem cały post o naprawie wycieraczki

Spryskiwacz
Rafał 21 znalazłem taki opis http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... u#p4451189" onclick="window.open(this.href);return false; może w najbliższym czasie mi się uda tam zajrzeć. A dysza nie podejdzie od czegoś innego z tego co wiem, bo płacić ponad 42zł za takie małe cuś
to lekka przesada pokombinuje jeszcze może coś się uda dobrać z innego modelu ale na forum piszą że raczej nic nie podejdzie.

Spryskiwacz
rafalpg pisze:Rafał 21 znalazłem taki opis viewtopic.php?f=143&t=364936&p=4451189&hilit=tylnym+s%C5%82upku#p4451189
Ten jest super opis