Złamany kluczyk, jak go odpalić....?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Xardas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Xardas » sob sty 01, 2011 12:57

Witam. Cóż, wczoraj wiadomo sylwester, i te sprawy z nim związane. Przyszedł do mnie kolega, i mówi że ma kluczyk złamany.I rzeczywście, było jakieś 2/3 kluczyka. No i teraz nie wiemy jak go odpalić. Do środka to się jakoś dostaniemy, ale gorzej z odpaleniem. Pomożecie?
Jeśli myślicie, że jestem jakimś złodziejem itp., to mogę jakoś udowdnić że jest kolegi... nie wiem zbytnio jak, ale jestem otwarty na propozycje. Wolę na pw, bo nie wiadomo kto siedzi za monitorem, i z tego skorzysta. Dzięki z góry.

Xardas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Xardas » sob sty 01, 2011 12:58

Zaponiałem napisać co to za auto, jeździ golfem mk2, tez z 1.6, ale diesel

Xardas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Xardas » sob sty 01, 2011 13:01

Poszukłaem troche na ten temat, i w stacyjce jest jakaś kostka elektryczna. I jak się przekręca kluczyk, to się zamyka obwód na którymś z nich. Możecie poweidzeic który styk w kostce jest do czego, i jak go poznać?

Xardas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Xardas » sob sty 01, 2011 13:08

Wybaczcie, problem już rozwiązany, cyt z znanego forum o elektronice: "Czerwony ( oznaczony 30) połaczyć razem z czarnym ( 15) i żółto-czarnym ( X) i po tym pojawią się kontrolki), podac na chwilę prąd na czerwono-czarny i zapali."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”