Witam. Cóż, wczoraj wiadomo sylwester, i te sprawy z nim związane. Przyszedł do mnie kolega, i mówi że ma kluczyk złamany.I rzeczywście, było jakieś 2/3 kluczyka. No i teraz nie wiemy jak go odpalić. Do środka to się jakoś dostaniemy, ale gorzej z odpaleniem. Pomożecie?
Jeśli myślicie, że jestem jakimś złodziejem itp., to mogę jakoś udowdnić że jest kolegi... nie wiem zbytnio jak, ale jestem otwarty na propozycje. Wolę na pw, bo nie wiadomo kto siedzi za monitorem, i z tego skorzysta. Dzięki z góry.
Złamany kluczyk, jak go odpalić....?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zaponiałem napisać co to za auto, jeździ golfem mk2, tez z 1.6, ale diesel
Poszukłaem troche na ten temat, i w stacyjce jest jakaś kostka elektryczna. I jak się przekręca kluczyk, to się zamyka obwód na którymś z nich. Możecie poweidzeic który styk w kostce jest do czego, i jak go poznać?
Wybaczcie, problem już rozwiązany, cyt z znanego forum o elektronice: "Czerwony ( oznaczony 30) połaczyć razem z czarnym ( 15) i żółto-czarnym ( X) i po tym pojawią się kontrolki), podac na chwilę prąd na czerwono-czarny i zapali."