Witam
mam pytanie jaki aku moge miec MAX do mk2 1,3 wtrysk.
Radio bede posiadal Alpine CDE-111R lub 120R i mowia ludzie ze sa one pradozerne z powodu na wlasciwosci.
I mam pytanie jakie maxymalne aku moge miec w takim aucie zeby poprostu sie dobrze ladowalo bo nie wloze 70Ah aktualnie mam 44Ah Bosha.
Jesli napiosalem posta nie w tym dziale przeniescie bo nie wiem gdzie to napisac
jakie MAX aku przy Alpine ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dropsik9977
- Forum Master
- Kontakt:
MOJE MK2 16vT BLACK STYLE'S
viewtopic.php?f=87&t=360654&p=4402073#p4402073" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 - Chojnice, Lębork, Wilcze Laski, Cult Wilcze, Chojnice
2013 - Nowy Staw, Chojnice, VolksTreffen, 2 Get Air, Vw Mania, Style'D, STS Bydgoszcz, VAG Pojezierze,
viewtopic.php?f=87&t=360654&p=4402073#p4402073" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 - Chojnice, Lębork, Wilcze Laski, Cult Wilcze, Chojnice
2013 - Nowy Staw, Chojnice, VolksTreffen, 2 Get Air, Vw Mania, Style'D, STS Bydgoszcz, VAG Pojezierze,
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Ja mam 45Ah i mam podlaczony wzmacniacz z kondensatorem alternator 65A i nie bylo problemu z prądem. Jak ma kolega dobre ładowanie to nie potrzeba zmieniać akumulatora. Moze prędzej alternator ja bym wymienił jak bedzie brakować. Mozna by temat do techniczne- elektryka przenieść lub caraudio. A kolega podłączy radio pod ori instalację czy porządnie pod akumulator? Bo często na ori instalacji sa spadki napięcia i stad sie biora problemy.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zobacz jaki masz alternator. Pisze ile amper i taki maksymalny aku możesz włożyć.
Ja u siebie mam aku 70Ah 680A , bo mam znajomego co pracuje przy produkcji akumulatorów i miałem w mega promocji .
70Ah ze względu na pełną elektrykę auta, jak i właśnie na audio w aucie, które jest nieustannie używane, a w lecie często gra na samym aku ( zgaszonym silniku ).
Co do samego radia to się nie przejmuj. Radio jest na tyle prądożerne na ile sami je obciążamy ( głośność ), a nie jest to lampówka co wier... prądu ile widzi
Jeżeli będziesz cicho słuchał, to radio nie wyżre dużo prądu, ale jak będziesz głośno słuchał na postoju to może w miarę szybko paść aku.
Ja u siebie mam aku 70Ah 680A , bo mam znajomego co pracuje przy produkcji akumulatorów i miałem w mega promocji .
70Ah ze względu na pełną elektrykę auta, jak i właśnie na audio w aucie, które jest nieustannie używane, a w lecie często gra na samym aku ( zgaszonym silniku ).
Co do samego radia to się nie przejmuj. Radio jest na tyle prądożerne na ile sami je obciążamy ( głośność ), a nie jest to lampówka co wier... prądu ile widzi
Jeżeli będziesz cicho słuchał, to radio nie wyżre dużo prądu, ale jak będziesz głośno słuchał na postoju to może w miarę szybko paść aku.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz