Wiam,
Po ostatnich czynnościach remontowych pod maską nie podłączyłem masy idącej od pokrywy zaworów -> moje pytanie: Gdzie podłączyć drugi koniec tego przewodu. Miałem trochę zabawy z rurką chłodzenia(pękła) i do remontu musiałem to rozpiąć.
Pozdrawiam
P.S
Do jakiego napięcia na zaciskach ładować akumulator prostownikiem?
EDIT1
GOLF MK2, silnik 1.8 na pełnym wtrysku o mocy 107 KM (oznaczenie silnika PF), rok 91.
Masa silnika do kąd podpiąć przewód z pokrywy zaworów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony pt gru 31, 2010 09:48 przez finni, łącznie zmieniany 1 raz.
masę podpinasz gdzieś do blachy karoserii , najczęściej jest to koło cewki zapłonowej na przegrodzie czołowej , a akumulator ładujesz do czasu aż we wszystkich celach elektrolit gazuje , tak jak po otwarciu butelki z wodą mineralną , pomiar napięcia na zaciskach nic Ci nie da , bo może być 12,5 V , a akumulator i tak może być niedoładowany
- Paweł Marek
- V.I.P.
finni, kurcze w czym? Jaki silnik, do gaźnika albo do cewki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kurcze, nowe forum i brak opisu auta w profilu :/ - MK2 1.8 na pełnym wtrysku (oznaczenie silnika PF)
Chodzi o masę która wychodzi z pod jednej ze śrub na pokrywie zaworów (chodzi o przewód bliżej przodu samochodu, a nie ten który idzie od tylniej części (blizej grodzi) do cewki.
Tamten już jest podłączony - to nie o ten przewód tutaj chodzi.
Pozdrawiam
Chodzi o masę która wychodzi z pod jednej ze śrub na pokrywie zaworów (chodzi o przewód bliżej przodu samochodu, a nie ten który idzie od tylniej części (blizej grodzi) do cewki.
Tamten już jest podłączony - to nie o ten przewód tutaj chodzi.
Pozdrawiam