Elektryczne lusterko

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Re: Elektryczne lusterko

Post autor: martinezz123 » wt gru 28, 2010 22:51

michalqqr pisze:
olsen72 pisze:Bzdura. Nie pierwszego VW mam i w zadnym tak nie bylo. Jaki sens to by mialo.
Sam ciekawy jestem co to moze byc bo napewno normalne to nie jest.
bzdurą to jest to co tu piszesz ...

dokładnie jak kolega michalqqr bzdura na resorach , trochę dzisiaj poczytałem i skonsultowałem się nawet z jednym kolesiem co na prawdę się zna i on potwierdził że tak ma być i koniec
-ruszasz lewe chodzą oba
-ruszasz prawe chodzi prawe

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Elektryczne lusterko

Post autor: Kamel » wt gru 28, 2010 23:39

martinezz123 pisze:dokładnie jak kolega michalqqr bzdura na resorach , trochę dzisiaj poczytałem i skonsultowałem się nawet z jednym kolesiem co na prawdę się zna i on potwierdził że tak ma być i koniec
martinezz123 tu nie potrzeba konsultacji..
Wystarczy dobrze się wczytać w instrukcję obsługi, a jak ktoś nie posiada to podałem link do opisu wyposażenia zamieszczonego na vwgolf.pl :bigok:
Poza tym są kody wyposażenia i synchroniczne lusterka mają swój kod, więc wystarczy odczytać kody z książki serwisowej lub wlepy w bagażniku..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Elektryczne lusterko

Post autor: martinezz123 » wt gru 28, 2010 23:45

prawda jest taka że byłem pewien na 95 % że tak jest własnie prawidłowo a kolega mnie zamotał i sam już zgłupiałem , ale dzisiaj trochę poczytałem , między innymi to co wkleiłeś i wiem że tak ma po prostu być .

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Elektryczne lusterko

Post autor: Kamel » wt gru 28, 2010 23:59

martinezz123 spox, po prostu nie lubię jak ktoś zarzuca komuś rzucanie bzdurami, kiedy sam nie ma pojęcia o danej rzeczy :bigok:

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
olsen72
Ma gadane
Ma gadane

Elektryczne lusterko

Post autor: olsen72 » ndz sty 02, 2011 21:10

Kamel pisze:
KERAJNT pisze:mam nastepny problem rwgulacja lusterek przekrecam na prawe dziala super przekrecam regulacje na lewe lusterko dziala nadal prawe co to moze byc
Jak w instrukcji nic nie znalazłeś to poczytaj tu o wyposażeniu: http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk4/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak więc nie masz problemu i tak ma właśnie być :-)
To się nazywa synchronicznie ustawiane lusterka..
Ustawiasz najpierw lewe lusterko, potem dopiero prawe..
W przypadku, kiedy wsiądzie inna osoba to robi podobnie, z tym, że ustawia sobie tylko lewe, a prawe samo się ustawi synchronicznie z lewym :bigok:
Ot, taka odrobina luksusu :bigok:
olsen72 pisze:u mnie jest tak samo ale ja mam nie standartowe lustra a ja to auto tak kupilem.
To, że nie masz standardowych lusterek tylko jakieś udziwnienia...
Cóż.. Musisz z tym żyć :bigok:
olsen72 pisze:Pierwsze slysze ze to tak ma byc. Bzdura. Nie pierwszego VW mam i w zadnym tak nie bylo.
Bzdurą jest to co piszesz, bo mało wiesz, a się wymądrzasz wprowadzając innych w błąd :grrr:
olsen72 pisze:Nie pierwszego VW mam i w zadnym tak nie bylo.
Ja również, ale i tutaj się z Tobą w pełni nie zgodzę..
Owszem, nie miałem tego w Passacie B4, a i w MK2 nie było tego - ale tam miałem ręczne lusterka..
Jednak m.in. w MK4 czy w Passacie B5 jest tak, a nie inaczej i musisz się z tym pogodzić :bigok:
olsen72 pisze:Jaki sens to by mialo.
Nawet nie wiesz jak wielki :bigok:
olsen72 pisze:napewno normalne to nie jest.
I ponownie się mylisz :bigok:
KERAJNT pisze:hm ogolnie ot raczej sie potwierdza tez ze nie cos mam z kabelkami tj któryś nie łączy ponieważ tak jak pisałem w poprzednim poscie zablokowały mi sie drzwi na safe lock którys kabelek jest przerwany raz łączy raz nie czeka mnie wizyta u elektryka mysle ze to moze byc to ze to lusterko nie działa poniewaz zagineło tez ogrzewanie :(
Uuu.. Jak oddasz auto do elektryka i zacznie kombinować to uważaj, żeby przy likwidacji synchroniczności lusterek całkiem nie przestały działać :bigok:
Co do grzania lusterka to stawiałbym raczej na matę grzewczą, która dała już ciała..
Tos sie chlopie rozpisal. Jak pisalem nie pierwsze to moje VW i nigdy tak nie mialem. Pisalem to co u mnie wystepowalo. Ale to nie powod zeby kogos atakowac. Wystarczy napisac ze nie zawsze to jest regula i tyle. Jedno auto ma tak a drugie inaczej

"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Elektryczne lusterko

Post autor: Kamel » ndz sty 02, 2011 21:18

olsen72 pisze:Pisalem to co u mnie wystepowalo. Ale to nie powod zeby kogos atakowac.
olsen72 pisze:Pierwsze slysze ze to tak ma byc. Bzdura.
Pisałeś, pisałeś, ale to nie powód żeby zarzucać komuś bzdury, kiedy to samemu nie ma się racji :bigok:
Tak więc na przyszłość po prostu tego nie rób i zanim zarzucisz komuś pisanie bzdur sam się upewnij albo po prostu inaczej to ujmij :bigok:

A atakować..
Skądże znowu :-)
To było tylko dosadne wyjaśnienie :bigok:
Pozdrawiam :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”