witam.wie może ktoś gdzie się podłącza wyświetlacz biegów żeby wyświetlało jaki mam bieg włączony.
kupiłem cały wyświetlacz biegów i jak go założe w liczniku to gdzie się go podłącza ???
oraz oprucz wyświetlacza czy potrzebuję coś jeszcze żeby to działało ???
proszę o rade jak go założyć.
wyświetlacz biegów automatic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
mamy rozumieć że trójke masz w automacie?? a co sie stalo z poprzednim licznikiem tam działało??
-
- Ma gadane
tak mam golfa III z automatyczną skrzynią biegów,
oryginalnie tego wyświetlacza niema,a wyświetlacz kupiłem od licznika z wersji USA tam występował.
chcę założyć ten wyświetlacz w swoim liczniku tylko niewiem gdzie podłączyć ???
oryginalnie tego wyświetlacza niema,a wyświetlacz kupiłem od licznika z wersji USA tam występował.
chcę założyć ten wyświetlacz w swoim liczniku tylko niewiem gdzie podłączyć ???
aha czyli chcesz wskaźnik poziomu polożenia biegów przełożyć do starego licznika ?? jezli tak to ja bym rozebral oby dwa i zobacz jak wygladaj w środku, taka moja rada
Możesz wyjaśnić w jaki sposób nabyłeś sam wyświetlacz biegów. Bo jak na moje to jest zintegrowana część całego licznika i raczej nie da się od tak wsadzić czy wyciągnąć z zegarów. A może nawet i się da, bo przecież w zegarach bodajże VDO obrotomierz i prędkościomierz jest połączony z płytką drukowaną za pomocą wtyków. Ale i tak jak kupisz sam wyświetlacz to musisz mieć gniazdo na płytce drukowanej, żeby go zamontować. Przecież w powietrzu nie będzie wisiał. Do tego dochodzi jeszcze jedna sprawa. Z tego co widzę to liczniki w wersji amerykańskiej mają dwa gniazda w obudowie, do podleczenia dwóch kostek. Nie wiem tego, ale wydaje mi się, że sygnał do wyświetlacza biegów dochodzi właśnie tą drugą kostką. Sumując, to raczej nie wsadzisz tego wyświetlacza w swoje zegary.
tez tak myślę ale jeżeli amsz tak samo wyskalowany licznik US z twoim to zakaldaj aha no o ile masz 2 tyczki z tylu :/ ale dziwna sprawa masz automata a nie amsz wskaźnika polozenia biegu ??