Witam serdecznie.
Poszukuję informacji na temat wymiany lamp zwykłych na Xenon. Pacjent to Golf V Kombi.
Na Alledrogo znalazłem przejsciówki umożliwiajace podłączenie Plug&play do zwykłej instalacji oryginamych lamp xenon z zachowaniem funkcji regulacji wysokosci świateł .
Czy ktoś spotkał sie z czymś takim? Może montował ?
Czy faktycznie regulacja wysokosci połozenia swiateł działa ?
Co na FIS ? nie warjuje? nie wyświetla żadnych komunikatów ?
Na co zwrócic uwagę podczas wymiany ?
Dziekuje za wszelki info.
Pozdrawiam - Silver.
Wymiana lamp zwykłych na Xenon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Był taki temat na tym forum - nie szukałeś.
Potrzebujesz reflektorów, czujników poziomowania i całej instalacji. Całość montujesz według wspomnianego tematu, do tego xenony trzeba aktywować w kompie i je tam ustawić.
Miłego szukania.
Potrzebujesz reflektorów, czujników poziomowania i całej instalacji. Całość montujesz według wspomnianego tematu, do tego xenony trzeba aktywować w kompie i je tam ustawić.
Miłego szukania.
Otóż wyobraż sobie ,że szukałem na forum ale opcja "szukaj" nie jest tu przyjazna formumowiczowi , a przeglądajać wszystkie wątki "na piechote" zeszło mi z tym cały dzień a i tak nic nie znlazłem.
Mój błąd ,że nie okresiłem się jasno - nie chodzi mi o montaż xenonów z układem samopoziomowania ( bo ten zakrs prac znam ) ale o montaż ori lamp xenon do aute bez xenon-ów z pominięciem układu samopoziomowania , ale z działającą funkcją ręcznej regulacji zasięgu świateł z miejsca kieorwcy ( jak w zwykłych lampach ) .
Mój błąd ,że nie okresiłem się jasno - nie chodzi mi o montaż xenonów z układem samopoziomowania ( bo ten zakrs prac znam ) ale o montaż ori lamp xenon do aute bez xenon-ów z pominięciem układu samopoziomowania , ale z działającą funkcją ręcznej regulacji zasięgu świateł z miejsca kieorwcy ( jak w zwykłych lampach ) .
Nie zmienia to faktu że taki zestaw jest nielegalny - musi być poziomowanie. I nie zmienia to faktu że xenon trzeba aktywować w kompie bo inaczej przetwornica nie będzie startować.