dziwne tykanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dziwne tykanie
koledzy jak wiemy mrozy dogryzają nam jaki i naszym furkom, ja jestem bardzo uczulony na mróz wiec postanowiłem w tym roku zakupić garaż aby mój Mk3 nie stal na dworze bo w tamtym roku pożegnałem sie akumulatorem, zakupiłem nowy, ale i tak wyciagam akumulator i tak wsadzam go dzis przykręciłem go wsiadam do auta i co widzę kontrolki sie siewca jak zawsze chce odpalić auto i nagle słychać takie cos jakby ktos przekręcał stary budzik i wskazówki lataj tzn. obrotomierz do 3 tys chodź auto nawet nie odpalone i prędkościomierz do 40 ale to na sek, rozebrałem licznik bo myślałem ze tam jakieś spięcie odpiąłem, przekręcam i dalej słychać te dźwięk ale tak jakby ze skrzynki z bezpiecznikami le czemu?? i tu proźba do znawców dlaczego sie tak dzieje ??
dziwne tykanie
własnie tez myśle nad tymi przekaźnikami, a powiedz mi czy zegary są podpięte do jakiegoś przekaźnika ?? ale czemu wogole to słychac??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dziwne tykanie
same zegary konkretnie nie tak jak np halogeny...ake plus po stacyjce idzie przez przekaźnikhard87 pisze:czy zegary są podpięte do jakiegoś przekaźnika ??
słaby styk gdzieś, brak masy... najpierw zlokalizuj skąd są te dźwiękihard87 pisze:czemu wogole to słychac??
dziwne tykanie
koledzy byłem własnie w aucie i zdiagnozowałem że przyczyną tego problemu jest przekaźnik 167 od czego on jest i za co odpowiada??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dziwne tykanie
Przekaźnik pompy paliwa...podmień przekaźnik i zobacz jak będzie, może się te okazać że kostka stacyjki się kończy
dziwne tykanie
A wiec tak, auto odpaliło poprzez klemy ale mozecie mi powiedziec jaki jest okres oczekiwania zeby alternator naładował akumulator tak zeby mógł odpalić ??
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
dziwne tykanie
Podpowiem iż mój kumpel w 1,9 TD GTD podczas odpalania auta wskazówki mu lecą do góry. Obrotomierz mu leci do 1,5 spada na 900. A ma już ten licznik najnowszy.Auto utrzymany io chodzące idealnie. Ja w mk2 gdy mam słaby aku to też mi leci do 3 tyś. Co do tykania nie wiem, Pozdrawiam.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
dziwne tykanie
tak, tylko ja nigdy nie miałem tego że mi wskazówki latały przy przekręceniu kluczyka
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
dziwne tykanie
Proponuje rozkręcić licznik i wpiać go do fury, odpalić i badać. Dotykaj wkrętakiem różnych elementów, zazwyczaj jak zmienia ton brzmienia tzn że ciepło, ciepło
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
dziwne tykanie
Koledzy problem opanowany winy byl wyładowany akumulator, widocznie ten przekaźnik informuje o zbyt slabym napięciu przed uruchomieniem silnika a co do tych wskazowek to jest juz ok dzieje sie tak tylko gdy zaczyna wariować ten przekaźnik 167, auto pali na dzien dzisiejszy sprawdzilem ladowanie alternatora jest 14,5 wiec gitara:] dziekuje za podpowiedzi