Wentylatory klimy problem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Przemek MK3
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Wentylatory klimy problem

Post autor: Przemek MK3 » czw cze 30, 2011 09:33

Witam temat powrócił jak bumerang:/
Wymieniłem czujnik w chłodnicy wentylatory nadal dziłały wiec wypiąłem wtyczne przy siniku 4 pinowa i sprawa ustała wszystko ok do momentu jak stałem na postoju w upał i była wlaczona klima (z momentem właczenia klimy zalacza sie pierwszy bieg wentylatorów, czy to normalne??) silnik sie zagrzał właczył sie 2 bieg wentylatorów i pupa chodzi do tej pory. Po wypieciu wtyczki drugiej (węższej) z strownika klimy wentylatory wyłaczaja sie, załaczenie nastepuje w momencie nagrzania silnika. Czy wie ktos o co kaman???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Wentylatory klimy problem

Post autor: Paweł Marek » czw cze 30, 2011 13:48

Przemek MK3 pisze:(z momentem właczenia klimy zalacza sie pierwszy bieg wentylatorów, czy to normalne??
raczej drugi. Nie moge dorwac schematu do wentylatora 3-biegowego a takowy masz jeśli włączik w chłodnicy ma 4 piny. Będą od tego jeszcze jakieś przekaźniki nad sktrzynką w pozycji dodatkowej jeden lub dwa ale konkretnie nie pomogę. Mógł zaszwankować taki przekaźnik, albo szwankuje sterowanie nimi od klimatyzacji

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”