Witam temat powrócił jak bumerang:/
Wymieniłem czujnik w chłodnicy wentylatory nadal dziłały wiec wypiąłem wtyczne przy siniku 4 pinowa i sprawa ustała wszystko ok do momentu jak stałem na postoju w upał i była wlaczona klima (z momentem właczenia klimy zalacza sie pierwszy bieg wentylatorów, czy to normalne??) silnik sie zagrzał właczył sie 2 bieg wentylatorów i pupa chodzi do tej pory. Po wypieciu wtyczki drugiej (węższej) z strownika klimy wentylatory wyłaczaja sie, załaczenie nastepuje w momencie nagrzania silnika. Czy wie ktos o co kaman???
Wentylatory klimy problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wentylatory klimy problem
raczej drugi. Nie moge dorwac schematu do wentylatora 3-biegowego a takowy masz jeśli włączik w chłodnicy ma 4 piny. Będą od tego jeszcze jakieś przekaźniki nad sktrzynką w pozycji dodatkowej jeden lub dwa ale konkretnie nie pomogę. Mógł zaszwankować taki przekaźnik, albo szwankuje sterowanie nimi od klimatyzacjiPrzemek MK3 pisze:(z momentem właczenia klimy zalacza sie pierwszy bieg wentylatorów, czy to normalne??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.