Wentylatory klimy problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam zaciekawiony nie działaniem tylnej wycieraczki w moim golfie kombi zajrzałem do bezpieczników i okazało sie ze brakuje bezpiecznika, po włozeniu go wycieraczka działa jednak po przekreceniu zapłonu odrazu uruchamiają sie 2 wentylatory klimy czy odpowiada jakis czujnik za to czy cos innego prsze o pomoc i wskazanie miejsca czujnika jesli takowy istnieje, silnik 1.6 101 km. Czy VAG -iem takim wykaze blad/czujnik ??? kozystał ktos z tego http://moto.allegro.pl/polski-vag-2-5-p ... 17997.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli to zwykła klima to raczej nic Vag nie wykaże. Najprostsza metoda to zacząć od podpięcia na próbę innego sterownika wentylatorów (skrzyneczka pod zbiorniczkiem płynu). Jeśli będzie nadal to samo to trzeba szukać uszkodzenia włącznika w chłodnicy lub dodatkowego dodatkowego czujnika temperatury który nie wiem gdzie masz ( u mnie przykręcony do pokrywy zaworów, wygląd mosiężnej śruby z jednym stykiem i kabelkiem brązowym)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
Re: Wentylatory klimy problem
Skrzyneczka pod zbiorniczkiem jet ok to tylko 2 bezpieczniki, nie wiem gdzie szukac czujnika odpowiadajacego za wlaczenie wentylatorów. Prosze o pomocPaweł Marek pisze:Jeśli to zwykła klima to raczej nic Vag nie wykaże. Najprostsza metoda to zacząć od podpięcia na próbę innego sterownika wentylatorów (skrzyneczka pod zbiorniczkiem płynu). Jeśli będzie nadal to samo to trzeba szukać uszkodzenia włącznika w chłodnicy lub dodatkowego dodatkowego czujnika temperatury który nie wiem gdzie masz ( u mnie przykręcony do pokrywy zaworów, wygląd mosiężnej śruby z jednym stykiem i kabelkiem brązowym)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przemek MK3, skrzyneczka to nie są tylko dwa bezpieczniki, w środku jest sterownik, psuję się często jak na niego kapie płyn ze zbiorniczka wskutek jakiejś awarii
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
aha rozumiem nie wnikałem dogłebnie w nia po swietach sie nia zajmne, ale jesli moge prosic o namiar czujników które uruchamiaja wentylatory bbardzo by mi ułatwiło naprawe pozdrawiamPaweł Marek pisze:Przemek MK3, skrzyneczka to nie są tylko dwa bezpieczniki, w środku jest sterownik, psuję się często jak na niego kapie płyn ze zbiorniczka wskutek jakiejś awarii
-
- Mały gagatek
Skrzyneczka podmieniona nadal to samo wentylatory działaja, potrzebuje jakies schematy czy chocny z etk-i schematy klimatyzacji czujników umiejscowienia, czy móglby mi ktos pomoc. Czujniki na silniku i w chłodnicy odpiołem jedna nadal chodziłyPaweł Marek pisze:Przemek MK3, skrzyneczka to nie są tylko dwa bezpieczniki, w środku jest sterownik, psuję się często jak na niego kapie płyn ze zbiorniczka wskutek jakiejś awarii
-
- Mały gagatek
podpiołem wczoraj Vag-com nie pamietm w której grupie ale 01 czy 02 wskazania temp. silnika pokazaywało 217 stopni tak mysle ze moze byc to przyczyna ciagłego działania wentylatorów czy moze ktos popdowiedziec dzie się znajduje ten czujnik??
- Paweł Marek
- V.I.P.
chyba chodzi o sławny czujnik czteropinowy wskazywałoby że ma zwarcie w sobie lub na okablowaniu do jego pinów 1 i 3, chyba że to sa wskazania dla jekiegoś osobnego czujnika klimy lecz nie sądze - tyle że nie napisałeś: klimatronik czy klima manualna
-
- Mały gagatek
klima manualna, czy to chodzi o czujnik w chlodnicy z prawej strony jak go wypiąłem i tak chodziły wentylatory na 2 bieguPaweł Marek pisze:chyba chodzi o sławny czujnik czteropinowy wskazywałoby że ma zwarcie w sobie lub na okablowaniu do jego pinów 1 i 3, chyba że to sa wskazania dla jekiegoś osobnego czujnika klimy lecz nie sądze - tyle że nie napisałeś: klimatronik czy klima manualna
- Paweł Marek
- V.I.P.
jeśli manualna to vag pokaże ci chyba tylko czujnik od sterowania wtryskiem nie od klimy, ale nie jestem pewien inni się wypowiedzą
-
- Mały gagatek
Wywala ciagle błąd:Paweł Marek pisze:jeśli manualna to vag pokaże ci chyba tylko czujnik od sterowania wtryskiem nie od klimy, ale nie jestem pewien inni się wypowiedzą
00513 - Czujnik predkosci obrotowej silnika -G28
03-00 - Brak sygnalu
oraz raz zdazyło mi sie:
00522 - Czujnik temperatury cieczy chlodzacej (G62)
30-10 - Przerwa lub zwarcie do Plusa - Sporadyczny!
o co chodzi z tym pierwszym bledem??
-
- Mały gagatek
powodem usterki byl czujnik w chłodnicy jesli komus przydaży sie podobny problem mam nadzieje ze sie przyda:)Przemek MK3 pisze:Wywala ciagle błąd:Paweł Marek pisze:jeśli manualna to vag pokaże ci chyba tylko czujnik od sterowania wtryskiem nie od klimy, ale nie jestem pewien inni się wypowiedzą
00513 - Czujnik predkosci obrotowej silnika -G28
03-00 - Brak sygnalu
oraz raz zdazyło mi sie:
00522 - Czujnik temperatury cieczy chlodzacej (G62)
30-10 - Przerwa lub zwarcie do Plusa - Sporadyczny!
o co chodzi z tym pierwszym bledem??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czyli Vag w tym wypadku całkowicie zawiódł, wymieniłeś włącznik wentylatorów w chłodnicy i jego nazywasz czujnikiem czy jednak co innego?
-
- Mały gagatek
Moze zle okresliłem, faktycznie jest to włacznik znajduje sie w chłodznicy 4 pinowyPaweł Marek pisze:Czyli Vag w tym wypadku całkowicie zawiódł, wymieniłeś włącznik wentylatorów w chłodnicy i jego nazywasz czujnikiem czy jednak co innego?