termometr temperatury zew szwankuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Witam! Mam taki problem z termometrem temperatury zewnętrznej, mianowicie pokazuje wartość w zakresie -51..-45 stopni. Po przejechaniu około 30 km termometr wskazuje już prawidłową temperaturę, a po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu problem powraca...czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem, albo wie ktoś gdzie znajduje się ten czujnik??? golfik mój posiada klimatronic, gdyby to miało w czymś pomoc...
Ten czujnik znajduje sie od strony kierowcy pod kratką w zderzaku kable od tego czujnika wychodzą z wiązki od sygnałuslawek987 pisze:wie ktoś gdzie znajduje się ten czujnik
Ba.........................
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Wielki dzięki za dokładne sprecyzowanie tego czujnika
A jest może ktoś kto spotkał się z podobnym problemem???
A jest może ktoś kto spotkał się z podobnym problemem???
W pierwszej kolejności sprawdz przewody - kolory przewodów :Brązowo/żółty i brązowo/białyslawek987 pisze:A jest może ktoś kto spotkał się z podobnym problemem???
Masz tu coś---------- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=41011" onclick="window.open(this.href);return false; ----------
Ba.........................
tydzień temu przerabiałem ten temat miałem te sama objawy tylko że u mnie nie było tego czujnika założyłem i chodzi jak ta lala tylko zdjąłem klemy na 15 minut i jest ok
- slawek987
- Gadatliwa bestia
klemy zdjąłeś podczas montażu tego czujnika tak? dzięki za odpowiedz
nie kolego po założeniu bo temperatura pokazywała -50 musiałem zresetować komputer
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Miałem podobnie tylko, że nie miałem aż takich skoków. U mnie padł czujnik temp. ale warto najpierw sprawdzić instalację miernikiem czy gdzieś się nie przetarła lub czy kostka czujnika nie jest wypięta.
Od czujnika idą dwa przewody: jeden do masy a drugi do zielonej kostki licznika w pin nr 26. W przypadku gdy masz climatronic najpierw idzie na kostkę climatronica a później do ziel. kostki pinu 26 licznika.
Od czujnika idą dwa przewody: jeden do masy a drugi do zielonej kostki licznika w pin nr 26. W przypadku gdy masz climatronic najpierw idzie na kostkę climatronica a później do ziel. kostki pinu 26 licznika.
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Aha, dzięki bardzo:) Jak zelżą mrozy i będzie mniej śniegu to sprawdzę wszystko dokładnie:)
- kendi
- Grupa Świętokrzyska
i u mnie pojawił się ten sam problem. Z tego co u siebie zauważyłem to ten czujnik chyba był już wymieniany lub urwany bo przewody na izolacje poklejone... a o to jak to ktoś profesjonalnie zrobił :
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Witam, próbowałem odnaleźć mój trafiony czujnik temperatury zewnętrznej i go nie znalazłem..nie ma żadnego kabla który idzie z wiązki od kabli do klaksonu. Czytałem na forum że czujnik od MFA znajduje się pod filtrem kabinowym, a czujnik od climatronica gdzieś blisko lewego przedniego błotnika pod wycieraczkami. Mógłby to ktoś potwierdzić, lub powiedzieć dokładnie gdzie mam szukać czujnika????
slawek987, masz fotkę nad swoim postem - tam jest ten czujnik.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- slawek987
- Gadatliwa bestia
nie mam tam tego czujnika na 100% też miałem zdemontowany zderzak