Tylna lampa świeci po wyłączeniu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » czw gru 09, 2010 09:11

Witam. Dzisiaj miałem z rana dziwną rzecz, której wcześniej nie miałem ( albo nie zauważyłem ).
Po przyjechaniu do pracy, wyłączeniu świateł i zgaszeniu silnika, wysiadając zauważyłem że świeci mi lampa tylna od strony kierowcy, mimo wyłączenia świateł.

Połączałem i powyłączałem kilka razy światła pokrętłem i nic ( od strony pasażera lampa działa OK i reaguje na włącznik ).
Wypiąłem wkład lampy w bagażniku, ruszyłem kablami i też nic nie pomogło, a żarówka świeciła dalej.
Myślę sobie że będę musiał wyjąć żarówkę, bo się spieszyłem, a problemem zajmę się po pracy.
Ale wsiadłem jeszcze do auto, odpaliłem silnik, włączyłem światła i po chwili je wyłączyłem, a żarówka zgasła.

Od czego może być ten problem, bo wcześniej nie miałem takiej rzeczy. Wiem że różne rzeczy się dzieją z braku masy, ale czy to nie cała lampa robiła by cyrki ? Przy lampie nic nie grzebałem żeby móc coś z masą popaprać.

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw gru 09, 2010 11:46

a nie miałeś przypadkiem lewego kierunku włączonego ??

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » pt gru 10, 2010 09:57

Ale przy włączonym kierunku świeciła by też lewa postojówka z przodu, a tak nie było. Sama postojówka przednia jest sprawna.
Dodam że puki co się nie powtórzyło i mam nadzieje że to się już nie powtórzy.

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”