Kontrolka EPC/CHECK ENGINE/AKKU nie gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, Zauważyłem od kilku dn, że po przekręceniu stacyjki do właściwej pozycji nie gaśnie mi kontrolka EPC/CHECK ENGINE/AKKU. Kontrolki gasną dopiero po odpaleniu silnika. Wcześniej nie gasła mi tylko kontrolka EPC, ale gdzieś wyczytałem, że powinna gasnąć dopiero po odpaleniu silnika. Natomiast teraz do momentu odpalenia świecą się trzy. Czy ktoś może powiedzieć czy ignorować tę przypadłość czy raczej się tym głębiej zainteresować. Jak to jest u Was w MK4 ? Nie mam spokoju z tym samochodem ;/
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolego podepnij vaga i sprawdź czy masz jakieś błędy , może coś tam nawaliło , a może skasujesz jakiś błąd i zacznie gasnąć kiedy trzeba .
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
musiałeś coś przeoczyć...kontrolka aku gaśnie dopiero jak jest ładowanie czyli jak jak altek się kręci czyli po odpaleniu silnika...jak dla mnie wszytko OKmazt pisze:Wcześniej nie gasła mi tylko kontrolka EPC
Poza tym gdyby coś było nie ok, to kontrolki by się paliły po odpaleniu auta... ze wskazówek kolegi martinezz123 możesz skorzystać ale moim zdaniem nic to nie da
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
moim zdaniem też powinno tak być jak kolega wyżej pisze ale nie zaszkodzi sprawdzić czy jakieś błędy się nie pojawiły
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Wydawało mi się, że wcześniej pozostawała tylko kontrolka EPC, ponieważ też się interesowałem czemu się świeci po przekręceniu stacyjki. Skoro mówicie, że tak powinno być to dam se na looz
Dzięki