licznik z diesla,a MFA z benzyny

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pn gru 06, 2010 15:35

Mam pytanie czy ktoś próbował przełożyć MFA z benzynowego licznika do diesla?????Da się to zrobić???Chodzi mi,żebym w dieslu miał MFA czy jest możliwe....

Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

Awatar użytkownika
Dansli
Ma gadane
Ma gadane
Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA

Post autor: Dansli » pn gru 06, 2010 18:45

jest możliwe bo licznik ma budowę modułową sam tez tak planuję zrobić ale raczej nie tak jak ty piszesz ze mfa do disla tylko obrotomierz z disla do liczników z benzyny :okej:

Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Dansli
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Dansli » wt lut 08, 2011 09:00

witam ostatnio własnie podjałęm sie takiego moda i jest on ogolnie łatwy do ogarnięcia znaczy pasuje wszystko poza jedna przeróbka ( musiałem wywiercić 2 dziury na wkrety by zamocować tarcze odrotomierza bo w benie jest węższy rozstaw niz ja miałem w obrotku diela.
jedna rzecz do której nie mogłem dojść to pinout samego obrotomierza tak zeby to wszystko juz pożniej działało. niektóre ścieżki w benie sa zaślepione a w dieslu sa wiec miałem problem z działaniem obrotka planowałem bezpośrednio pod piny w obrotomierzu podpiąć albo podmienić te które w benzynie były od cewki i tam dać wejście W.

dlatego przydałby sie pinout samego obrotomierza lub jeśli ktoś ma licznik z diesla ( w moim przypadku na 2 wtyki) to niech po ścieżkach dojdzie i spróbuje opisać który wtyk jest od czego byłoby mi to bardzo pomocne wtedy możnabyłoby pomyśleć nad foto poradą :bigok:
foty wrzuce póżniej

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Dansli
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Dansli » wt lut 08, 2011 14:11

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=382970" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
coleman
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: coleman » śr lut 23, 2011 11:51

up, też tak chcę co do diesla

moje bejbe http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=400916

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”