Czy jak wyrzucilem alarm auto nie zapali?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam taki problem nie wiem czy jest to spowodowane tym ze wyrzucilem alarm to byl alarm prestige wpiety byl 2 kabelkami i kable od stacyjki kabel czerwony i czarny chyba i trzema chyba kabelkami w wiazke w progu i teraz nie moge zapalic auta nie wiem czy to od tego ale vag pokazuje blad zawor odciecia paliwa...alarm to byl jaki prestige
Może tak być. Pewnie od pompy szedł jakiś przekaźnik, który rozłączyłeś wypinając alarm i teraz masz otwarty obwód.
Re: Czy jak wyrzucilem alarm auto nie zapali?
jak kolega wspomniał,czasami idzie tez pod immo,najczęściej pod przewody z pompy paliwa.
Zobacz przewody które odłączyłeś z alarmu , dwa najgrubrze powinny być z pompy paliwa,które centralka alarmu rozłączała,
Zobacz przewody które odłączyłeś z alarmu , dwa najgrubrze powinny być z pompy paliwa,które centralka alarmu rozłączała,
- koczyk
- Użytkownik
- Kontakt:
jezeli masz benzyne to pewnie ktos cial pompe paliwa w progu, kwestia czy alarm sterowal przekaznikiem czy mial blokade wbudowana w centralke, nie ma szans zebys nie zauwazyl cietych kabli, do alarmu powinny byc podpiete kierunki,krancowki,+,+ po stacyjce i masa oraz blokada wypnij cala wiazke od alarmu rozbierz prog, albo po wiazce dojdziesz do przekaznika ktorym sterowal impuls z centralki albo odciecie bezposrednio z wiazki alarmu przeciety powinien byc 1 przewod - polacz go, aby sprawdzic czy jest to przewod od pompy mozesz sprawdzic to mienikiem, przy zapalonym silniku napiecie na tym przewodzie jest caly czas, po wlaczeniu stacyjki na zaplon plus pojawia sie na nim na chwile i zanika, bez zaplonu nie ma nic, kabel byl z tego co pamietam czerwony z czyms grubszy dokladnie nie pamietam
- Paweł Marek
- V.I.P.
adrian43, jak koledzy piszą, trzeba połączyć kabel który został przecięty przy montażu alarmu. Napisałbyś choć co masz pod maską, pewnie diesla i na zawór miał blokadę założoną czyli kabel przecięty i wpięty w alarm bezpośrednio lub w przekaźnik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mam tdi i dwa kable byly wciete w kable stacyjki
a reszta w prog gdzies alarm to prestige i teraz mi wyskakuje blad na vagu ze zawor odciecia paliwa
a reszta w prog gdzies alarm to prestige i teraz mi wyskakuje blad na vagu ze zawor odciecia paliwa
ale kable nie byly przeciete tylko kable alarmu wciete w te przewody nic nie bylo przeciete
Re: Czy jak wyrzucilem alarm auto nie zapali?
Po chłopsku : 2 grubsze przewody co leciały do centralki alarmu są jak dwie strony rzeki,centralka była mostem które je łączyła,wypiołeś cantralkę i nie ma przejścia .Więc musisz je złączyć z powrotem,aby napięcie szło na pompe paliwa,która podaje paliwo.adrian43 pisze:ale kable nie byly przeciete tylko kable alarmu wciete w te przewody nic nie bylo przeciete
Sory za treść,ale chyba łopatologicznie zakapujesz
ok jutro podlacze centralke jescze raz i wtedy zobacze co bedzie