czujnik temperatury.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik temperatury.
Witam. Poczytałem troche na temat czujnika temp. pomierzyłem i wyszły mi następujące wyniki:
Dla -> powinno być -> jest
0C -> 5000-6500ohm -> 3850ohm
60C -> 1500-2100ohm -> 510ohm
90C -> 200-290ohm -> 360ohm
Czy te wskazania świadczą o niesprawnym czujniku, czy niesprawny czujnik zatrzymuje się na pewnej wartości i zmiany temp. nie wpływają na jego rezystancje?
Dla -> powinno być -> jest
0C -> 5000-6500ohm -> 3850ohm
60C -> 1500-2100ohm -> 510ohm
90C -> 200-290ohm -> 360ohm
Czy te wskazania świadczą o niesprawnym czujniku, czy niesprawny czujnik zatrzymuje się na pewnej wartości i zmiany temp. nie wpływają na jego rezystancje?
Pan Bóg dał nam nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie.
czujnik temperatury.
sprawdź jeszcze raz ile ma czujnik przy 100 stopniach , powinien mieć 200 ohm plus minus 25 ohm , z tego co masz wygląda że czujnik jest w miarę dobry
- Paweł Marek
- V.I.P.
czujnik temperatury.
jednak to rozbieżności są za duże, maksymalna tolerancja wg serwisówki to 20 procent, szczególnie za duża odchyłka jest na w pełni rozgrzanym silniku, co może spowodawać że silnik non stop chodzi na lekkim ssaniu. Pytanie jeszcze czy masz dobry miernik
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
czujnik temperatury.
Miernik jest dobry. A co do automatycznego ssania, to zdarza się, kiedy auto nie jest jeszcze zagrzane, że go zalewa i ciężko odpalić. Drugie co zauważyłem, to że wczoraj moje autko pobiło rekord i spaliło 17l/100km. gazu oczywiście.
Pan Bóg dał nam nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie.
czujnik temperatury.
I jak mam go sprawdzić przy 100C jak auto nie wychodzi ponad 90?
- Paweł Marek
- V.I.P.
czujnik temperatury.
wyjmij i wrzuć do gotującej się wody. A do spalania LPG czujnik ten niema znaczenia chyba że masz sekwencyjny wtrysk gazu. Ma znaczenia dla benzyny, wymień nie ma co oszczędzać. A co do nadmiernego spalania LPG to temat szeroki przeszukaj dział LPG. powinieneś uzyskać średnia nie więcej jak 10-11 litrów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
czujnik temperatury.
A co do zalewania silnika? Czytałem że owa czujka to główny powód.
- Paweł Marek
- V.I.P.
czujnik temperatury.
ale nie jedyny, sonda jeszcze na przykład z tym że już po podgrzaniu silnika, wykryłeś usterkę to ją usuń pomartwisz się jak nie pomoże. Unikaj tanich podróbek