Witam, w moim Golfie II przestały działać wycieraczki i ogrzewanie tylnej szyby. Powód przetarte kable w gumowej osłonie między klapa a nadwoziem. Chciałem wlutować nowy odcinek kabla ale pojawia się problem, jak ciągnę za kabel z karoserii to nie chce nic się wysunąć i nie ma jak wymienić przetartego odcinka. Stąd moje pytanie którędy idą przewody w karoserii?, potrzebuje miejsce gdzie będę mógł swobodnie wstawić kostkę bądź polutować przewody.
Pozdrawiam
Przerwane kable od tylnej wycieraczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Dam fotkę mk4, myślę że podobnie będzie w mk2...fotka obrócona o 90stopni w lewo. W mk2 prowadzenie kabli nie powinno się jakoś bardzo różnić.
Po zdjęciu podsufitki (wystarczy odchylić) na samej górze tylnego słupka widać wychodzące przewody...jeżeli w łączniku są przerwane to tędy je wyciągniesz. Przy wyciąganiu polecam polecam przyczepić kawałek druta żeby tam został na czas operacji kabli...później ułatwi to ponowne wsadzenie wiązki.
Na drugiej fotce widać wiązki z klapy i wtyczki na tylnym słupku...po rozebraniu wtyczek można wybebeszyć całą wiązkę, wymienić całe kable czy co się chce...
Po zdjęciu podsufitki (wystarczy odchylić) na samej górze tylnego słupka widać wychodzące przewody...jeżeli w łączniku są przerwane to tędy je wyciągniesz. Przy wyciąganiu polecam polecam przyczepić kawałek druta żeby tam został na czas operacji kabli...później ułatwi to ponowne wsadzenie wiązki.
Na drugiej fotce widać wiązki z klapy i wtyczki na tylnym słupku...po rozebraniu wtyczek można wybebeszyć całą wiązkę, wymienić całe kable czy co się chce...
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W mk2złaczki od klapy są z lewej strony bagażnika, za tapicerką, niedaleko lampy. Dalej wiązka idzie tylnym słupkiem do góry i potem do klapy.