TDI 1Z po zmianie wiazki silnikowej problem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adrian43
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: adrian43 » pt lis 26, 2010 01:42

mam taki problem zaczalem montowac climatronic wiec zmienialem tez wiaze silnikowa co idzie od bezpiecznikow do ecu okazalo sie ze wiazka climatronic byla z silnika afn a moj 1z wiec nie zapalil golf krecily sie wentylatroy i palily swiece zarowe byl blad nawet nie laczyl sie z ecu vag. wiec postanowilem do swojej wiazki dodac brakujace kable cliamtronik zrobil mi to kolega z forum przyszla do mnie wiazka zalzylem i to samo po przeklreceni stacyjki kreca sie wentylatroy po przekrecenu kluczyka, sweice sie nie palo zarowe lecz miga kontrolka oleju ale laczy sie vag i wskazuje blad czujnika g62 ale auto kreci lecz nie odpala wiec nie wiem gdzie jest problem zle cos polaczylem moze ? na mojej wiazce keidys palil idealne a teraz nie cche a tylko byly dolozone kabelki poza tym w wiazce wszystko od mojego silnika..co mam zrobic moze ten czujnik wysiadl ale powinno auto odpalic

Awatar użytkownika
adrian43
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: adrian43 » sob lis 27, 2010 17:00

naprawde nic nikt nie wie pewnie cos zle podalczylem

Awatar użytkownika
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tberent » pn gru 06, 2010 19:03

słuchaj a ta wiązka od climatronika była razem z silnikowa tak? wg mnie trzeba było wyciągnąc tylko kable od climatronika i do swojej dołożyć i powinno banglać.
postępuj tak:
zostaw swoją wiązke bez niczego dokładanego, zvaguj auto
dokładaj po trochu i juz sprawdzaj cały czas vaga, w momnencie gdy jest jakies zwarcie lub kktórys z podzespołów auta (imo, air bag , abs) nie jest zmasowany to nie ma możliwości podpiąć się pod auto.
zrób tak jak pisze, dołóż tylko nową wiązke, pozatym daj mi strzałke na 600335584 bo mam sprawę do Ciebie
Pozdrawiam Tomek

MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”