o to mi chodziłoQto pisze:odpiąć wtyczkę od czujnika poziomu płynu
kontrolka ręcznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka ręcznego
no i jak się świeci to znaczy że problem jest gdzie indziej...jak zgaśnie to znaczy że czujnik poziomu płynu hamulcowego zapala kontrolkętrollu pisze:jak dla mnie odpinanie czujnika jest po prostu bez celowe. odepnie i zobaczy że kontrolka dalej się świeci,łał.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
kontrolka ręcznego
Nie w Golfie 3, jeszcze nie...trollu pisze:układ hamulcowy to jeden z najważniejszych układów w samochodzie, dlatego przypuszczam, że odpięcie czy uszkodzenie czujnika powoduje, a przynajmniej (moim zdaniem) powinno powodować włączenie jakiegoś alarmu.
kontrolka ręcznego
na to wychodzi. specjalnie odpiąłem czujnik i nic. nawet kontrolka się nie zaświeciłaZico63b pisze:Nie w Golfie 3, jeszcze nie...
no tak, zakładając, że odpiety czujnik nie będzie dawał sygnału i nie wywali błędu - nie zapali się kontrolka. co do tego "bulwersującego" pytania które zadałem, to chodziło mi o to, czy czasem ten czujnik nie działa jak czujnik oleju - gdy są ubytki lub czujnik jest odpięty - wywala błąd i zapala się kontrolka ( plus syrena strażacka u mnie )Qto pisze:no i jak się świeci to znaczy że problem jest gdzie indziej...jak zgaśnie to znaczy że czujnik poziomu płynu hamulcowego zapala kontrolkę
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka ręcznego
to zamiast tak pisać mogłeś zapytaćtrollu pisze:odepnie i zobaczy że kontrolka dalej się świeci,łał.
Czujnik działa tak, że jak ma zwarte styki to kontrolka świeci...jak miałeś zdjętą wtyczkę i dałbyś zworkę na jej piny to kontrolka by się zapaliła...dlatego sugerowałem odpięcie wtyczki
kontrolka ręcznego
Qto pisze:to zamiast tak pisać mogłeś zapytać
może trochę nie jasno napisałem, ale jak ktoś wie co się dzieje po odpięciu czujnika oleju to powinien zakminićtrollu pisze:nie będzie wtedy jakiegoś alarmu jak po odpięciu czujnika oleju?
no ale sprawa wyjaśniona
ogólnie to przeceniłem możliwości golfa trochę lipa, bo jak czujnik będzie uszkodzony a ktoś rzadko zagląda to auto może go niemiło zaskoczyć