kontrolka ręcznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka ręcznego
witam, caly czas swieci mi kontrolka recznego. Kiedys jak wyjechalem z garażu , zaciagnalem reczny, zamknalem garaz, opuscilem reczny i kontrolka swieci. Reczny dziala normalnie. Sprawdzałem w kabinie ten 'przycisk' od recznego, ale odbija, jest ok. Co moze byc nie halo?
pozdro
kontrolka ręcznego
sprawdź czujnik przy ręcznym, prawdopodobnie się zawiesił. Nawet jeśli odbija styki dalej mogą być złączone.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
kontrolka ręcznego
wypadało by żeby zobaczyć jak tam środku wygląda. z takimi pierdołami to czasami wystarczy dobrze potrząsnąć albo przywalićkisiu3 pisze:yhy, czyli musze rozebrac ten przycisk?

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka ręcznego
to pozostaje dobranie się do czujnika ręcznego... możesz jeszcze odpiąć wtyczkę od czujnika poziomu płynu żeby go wykluczyć i być pewnym że przyczyna leży w ręcznym
- Paweł Marek
- V.I.P.
kontrolka ręcznego
Qto pisze:czujnika ręcznego
trollu pisze:czujnika oleju?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kontrolka ręcznego
nie cytuj wyrywko tylko przeczytaj co napisałem i pomyśl. zadałem bardzo proste pytanie

Re: kontrolka ręcznego
trollu pisze:nie cytuj wyrywko tylko przeczytaj co napisałem i pomyśl. zadałem bardzo proste pytanie

tak będzie wyła syrena w remizietrollu pisze:nie będzie wtedy jakiegoś alarmu jak po odpięciu czujnika oleju?

myśl co piszesz i do kogo

kontrolka ręcznego
ja pitole. odpinałeś kiedyś jakieś czujniki? może nie to Ci wyjaśnie.
u mnie ( a domyślam się że u większości jak nie u wszystkich) po odpięciu czujnika oleju włącza sie piszczek w kabinie. jak masz remize podpiętą pod czujnik to syrena się włączy.
układ hamulcowy to jeden z najważniejszych układów w samochodzie, dlatego przypuszczam, że odpięcie czy uszkodzenie czujnika powoduje, a przynajmniej (moim zdaniem) powinno powodować włączenie jakiegoś alarmu. jak dla mnie odpinanie czujnika jest po prostu bez celowe. odepnie i zobaczy że kontrolka dalej się świeci,łał.
u mnie ( a domyślam się że u większości jak nie u wszystkich) po odpięciu czujnika oleju włącza sie piszczek w kabinie. jak masz remize podpiętą pod czujnik to syrena się włączy.
układ hamulcowy to jeden z najważniejszych układów w samochodzie, dlatego przypuszczam, że odpięcie czy uszkodzenie czujnika powoduje, a przynajmniej (moim zdaniem) powinno powodować włączenie jakiegoś alarmu. jak dla mnie odpinanie czujnika jest po prostu bez celowe. odepnie i zobaczy że kontrolka dalej się świeci,łał.
nie. to ty myśl co i do kogo piszesz..Tomek. pisze:myśl co piszesz i do kogo

kontrolka ręcznego
no świetnie, tylko nie w przypadku kontrolki ręcznego.