Aparat zapłonowy gti PB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Aparat zapłonowy gti PB
Witam
Mailem w moim gti problem z zawyżonymi obrotami na biegu jałowym i gasnącym się silnikiem podczas zmiany biegu niby to była wina czujnika halla aparat zapłonowy mam 037905205f i podmieniłem go na taki z mk3 i zauważyłem ze obroty są ok nie są zawyżony i sinik nie gaśnie ale teraz ciężko go odpalić na zimnym silniku i gdy chce przyspieszyć to reaguje na gaz dopiero po jakimś czasie.
Czy jest to wina tego aparatu zapłonowego ze sa takie objawy ?? Czy muszę podmienić aparat o tych samych nr??
Mailem w moim gti problem z zawyżonymi obrotami na biegu jałowym i gasnącym się silnikiem podczas zmiany biegu niby to była wina czujnika halla aparat zapłonowy mam 037905205f i podmieniłem go na taki z mk3 i zauważyłem ze obroty są ok nie są zawyżony i sinik nie gaśnie ale teraz ciężko go odpalić na zimnym silniku i gdy chce przyspieszyć to reaguje na gaz dopiero po jakimś czasie.
Czy jest to wina tego aparatu zapłonowego ze sa takie objawy ?? Czy muszę podmienić aparat o tych samych nr??
Aparat zapłonowy gti PB
widzialem dwa typy aparatow do gti 2.0 2e (jesli o tym silniku mowimy) . oba pasuja, roznia sie umieszczeniem czujnika halla, a zarazem zmiana polorzenia odudowy do kata ustawienia zplonu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Aparat zapłonowy gti PB
A zapłon ustawiłeś po wymianie?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Aparat zapłonowy gti PB
Paweł Marek pisze:A zapłon ustawiłeś po wymianie?
Tak ustawiałem.
Ten aparat od mk2 wyglada identycznie jak od mk3 tylko ma inna numeracje. Nie mam nr tego z mk3 bo siedzi w aucie i nie ma widać nr
- Paweł Marek
- V.I.P.
Aparat zapłonowy gti PB
nie sądzę żeby winny był aparat, jeśli iskra jest zapłon ustawiony....ale jednak opóźnienie reakcji na gaz to byłby typowy objaw przestawienia zapłonu. PB to oznaczenie silnika czy tak oznaczyłeś że benzynowy?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Aparat zapłonowy gti PB
pb to oznaczenie silnika. To co teraz mam zrobic podmienić ten stary aparat i zobaczyc jak będzie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Aparat zapłonowy gti PB
jak jest ładna iskra to niema potrzeby, ustawiłeś zapłon zgodnie z zasadami wg opisu w serwisówce? trzeba rozgrzać, odpiąć czujnik temperatury, zrobić przegazówkę i ustawiać na -6 stopni przy 2250 obrotów.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Aparat zapłonowy gti PB
Zobacz, czy styki przy przepustnicy działają prawidłowo. Tam jest czujnik zamkniętej przepustnicy i czujnik pełnego otwarcia przepustnicy. Zobacz, czy rzeczywiście kiedy gaz jest puszczony działa jeden przełącznik, a kiedy dasz gaz na maksa, działa drugi.