Grzane spryski w MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
Siemano
Panowie,mam zagwózdkę-jak to jest z tymi grzanymi spryskiwaczami szyby?
Chcę zamontować takowe do mojego MK2,a wydarłem je z MK3.Wiadome jest,że w MK2 nie było takiego bajeru,więc zasilanie muszę sobie sam dorobić,tylko czy faktycznie jest tak jak ktoś kiedyś mi pisał,że ma być napięcie po zapłonie,a spryski zaczynają samoczynnie grzać,gdy temperatura spadnie poniżej jakiejś tam?...
Doradźcie ludziska
Panowie,mam zagwózdkę-jak to jest z tymi grzanymi spryskiwaczami szyby?
Chcę zamontować takowe do mojego MK2,a wydarłem je z MK3.Wiadome jest,że w MK2 nie było takiego bajeru,więc zasilanie muszę sobie sam dorobić,tylko czy faktycznie jest tak jak ktoś kiedyś mi pisał,że ma być napięcie po zapłonie,a spryski zaczynają samoczynnie grzać,gdy temperatura spadnie poniżej jakiejś tam?...
Doradźcie ludziska
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
Były grzane spryskiwacze w mkII w temacie rarytasy do mkII jest foto. Też czytałem że spryskiwacze maja tak że grzeją od pewnej temperatury i podłączone po zapłonie są.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
Zarówno w mk2 jak i mk3 na 100% były zasilane po zapłonie. A czy to taka rzadkość w mk2 - moim zdaniem większość wersji GL to ma, nie wspominając o wyższych...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
No i właśnie tego mi brakowałoLipek81 pisze:na 100%
Jeszcze jedno-czy w CL znajdę gdzieś kostkę,żeby się wpiąć z tymi spryskami?
Grzane spryski w MK2
Podnieś maskę i sprawdź,czy masz jakąś wolną kostkę.Jak coś znajdziesz to tylko sprawdzic ,czy dostaje napięcie po zapłonie i masz.Michał_1977 pisze:czy w CL znajdę gdzieś kostkę,żeby się wpiąć z tymi spryskami?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
Właśnie dzisiaj z ciekawości sprawdziłem.Przy lewym kielichu,znalazłem 2.
Jedna jest z 1 pinem,a druga z 2,taka trochę dziwna-z męskim i żeńskim konektorem ...
W żadnej nie ma napięcia po zapłonie
Ciekawe,czy przy bezpiecznikach nie ma?
Przewaliłem książkę o naprawie MK2 i MK3 i nie znalazłem żadnego schematu z tymi spryskami.
Jedna jest z 1 pinem,a druga z 2,taka trochę dziwna-z męskim i żeńskim konektorem ...
W żadnej nie ma napięcia po zapłonie
Ciekawe,czy przy bezpiecznikach nie ma?
Przewaliłem książkę o naprawie MK2 i MK3 i nie znalazłem żadnego schematu z tymi spryskami.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
- takie coś to w mk3 było, że pod maską była wyprowadzona instalacja do tego, ale na 100% pewien nie jestem. W mk2 w ogóle nie ma tej instalacji i trzeba się podpiąć pod skrzynkę. A gdzie dokładnie się podpiąć, to zależy czy stara, czy nowa instalacja.edzio pisze:Podnieś maskę i sprawdź,czy masz jakąś wolną kostkę.Jak coś znajdziesz to tylko sprawdzić ,czy dostaje napięcie po zapłonie i masz.
Grzane spryski w MK2
pod + który idzie do wycieraczek, w G2 jak nie było sprysków grzanych to instalacji nie ma, trzeba dorobić, to co kolega wyzej znalazł to pewnie wyjście na bocnze kierunki
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Grzane spryski w MK2
toffic, no dobrze,ale czy tam napięcie pojawia się zaraz po zapłonie,czy tylko po uruchomieniu wycieraczek,bo ta druga opcja raczej odpada?toffic pisze:pod + który idzie do wycieraczek
Grzane spryski w MK2
po zapłonie, to jest kabel czarny i ten plus wycieraczki "wykorzystują" do powrotu w dolne położenie gdy wyłączysz je manetką
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt: