czasami nie gaśnie podświetlenie- dziwny przypadek

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » czw lis 04, 2010 20:42

Mma golf IV TDI 3D bez modułu komfortu. Otwierając drzwi po zamknięciu od razu podświetlenie gaśnie. 3 lata temu zamontowali mi alarm z centralnym. Pod maska mam włącznik, po otwarciu bez wyłaczenia alarmu uruchamia go- załozony dodatkowy włacznik pod maska na masę. Po otwarciu maski dioda alarmu zapala się światłem ciagłym informując, ze maska otwarta. Nie domknięcie dzrzwi maski klapy informuje w czasie załaczenia alarmu 3 krotnym sygnałem że cos jest niedomkniete.Ostatnio wysiadam z auta zamykma drzwi włączam alarm a on 3 razy pika, pali sie światło w środku. Wszystkie dzrwi pozamykane. 10 razy zamykałem dzrwi nie pomogło. Otworzyem maske zaknąłem drzwi światło siepali nadal po otwarciu maski silnika do góry światło gasnie w środku. Zamykam maskę i tak 4-5 dni ok lampka za kazdym razem gasnie po zamknieciu drzwi i wszytsko jest dobrze. Jak nie gaśnie otwieram maske zamykam i wtedy gaśnie podświetlenie i tak do następnego razu. Wg was to wina alarmu? Dodaję, że jak podniose maske a drzwi sa pozamykane to oświetlenie w środku sie nie zapla tylko dioda pali siena stałe infrmujac ze maska otwarta- tak było od nowości. Wydaje mi sie że nie jest to wina zamka, bo drzwi sa pozamykane śwtało sie pali nadal w środku, unosze maske czujnik pod maska sie masuje zapla sie dioda w środku i gasnie podświetlenie w środku- potem 3 dni działa ok. Co jest?

enzo2211
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: enzo2211 » pt lis 05, 2010 02:06

Obejrz ten wyłącznik pod maską może kabelek poluzowany i sygnał daje jak mu się zachce...

Druciarstwo - to jest to co kocham ...

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lis 05, 2010 13:28

dodatkowa krańcówka pod maską nawala...dodatkowo jest źle podłączona, bo jej sygnał powinien być odseparowany od pozostałych drzwi, tak żeby otwarcie maski nie miało wpływu na oświetlenie wewnętrzne...pewnie tak samo czujnik z bagażnika jest podłączony

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: czasami nie gaśnie podświetlenie- dziwny przypadek

Post autor: PinkFloyd » sob lis 06, 2010 10:30

Qto pisze:dodatkowa krańcówka pod maską nawala...dodatkowo jest źle podłączona, bo jej sygnał powinien być odseparowany od pozostałych drzwi, tak żeby otwarcie maski nie miało wpływu na oświetlenie wewnętrzne...pewnie tak samo czujnik z bagażnika jest podłączony
Tylko u mnie jest dobrze podłaczony otwarcie maski nie włącza oświetlenia w środku tak samo jak bagażnika, wszystko jest odseparowane. Tylko jak po zamknięciu dzrzwi nie gaśnie w środku oświetlenie zmasowanie czujnika pod maską przez otwarcie klapy pwoduje zgaśnięcie oświetlenia co jest dziwne. Po tym fakcie 3 dni dobrze i powtórka tego samego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”