problem nie włączających się ś.mijania i szyby

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

snabollskrieg
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: snabollskrieg » pn lis 01, 2010 23:32

witam, mój problem wygląda tak- dzisiaj sobie jadę autem, patrzę a tu ludzie mi mrugają. Po zatrzymaniu stwierdziłem że nie włączyły się światła mijania. Pozycyjne działają normalnie, długie i przeciwmgłowe również. Myślałem że spaliły się żarówki (podejrzane że dwie naraz), jednak po chwili włączyła się lampa prawa. Lewa mijania nie działa dalej. Prawa włącza się po chwili od odpalenia, jakby potrzebowała się nagrzać? Ktoś wie o co tu może chodzić? Sprawa druga jest taka, to golf III 1,9 gtd special, mam pełna elektryke razem z szyberdachem i domykaniem tego ustrojstwa z centralnego zamka, i jest problem- szyberdach uchyla się normalnie, jednak jak próbuje sie go odsunać to idzie kawałek po czym przestaje, i dalej reaguje tylko na kliknięcia przyciskiem- jedno naciśnięcie, mały ruch, i tak w obie strony.Dla odmiany szyba pasażera ma taką przypadłość - coś zgrzyta przy zasuwaniu, i w pewnym momencie przy zamykaniu ( opcją automatyczną- czyli potrzymam przycisk żeby automat zamknął całą szybę) w pewnym momencie szyba przestaje iść do góry a wraca na dół. Nie mam pojęcia o co chodzi z elektryką w tym samochodzie, ma ktoś jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » wt lis 02, 2010 00:50

co do szybra poszukaj na forum było z szyba tak samo to raczej usterki mechaniczne opcja szukaj wszystko jest

[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » wt lis 02, 2010 01:19

A co do świateł - posprawdza Kolega bezpieczniki, osadzenie (gniazda) bezpieczników i wtyki na żarówkach. Polecam również odkręcienie i skręcenie ponowne złącza na chłodnicy - nim to właśnie idzie prąd na mijania.

snabollskrieg
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: problem nie włączających się ś.mijania i szyby

Post autor: snabollskrieg » wt lis 02, 2010 17:04

no więc obecnie problem wygląda tak- nie działa jedynie lampa mijania lewa, wszystko inne działa. Żarówka nie jest spalona. Co po kolei sprawdzać?

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » śr lis 03, 2010 10:52

sprawdź wtyczkę czy dochodzą napięcia i czy może sie rozpięła

[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”