Domykanie szyb i lusterek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Koledzy mam takie pytanie nie mam domykania okien z pilota. A gdy wloze kluczyk do drzwi i przekrece max w lewo szyby sie otwieraja a zamknac sie nie chce. tak samo z zamykanie lusterek jest wogole nie dziala ani w ta ani w ta wie ktos jak to moge sprawdzic co jest grane??
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
a skąd pewność że masz domykanie lusterek ?? . pytam bo u mnie był włącznik bo ktoś kupił z taką opcją ale normalnie nie mam domykania luster
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
no wlasnie dlatego zadaje to pytanie bo myslalem ze jak jest domykanie szyb to moze i usterek bedzie ;>
A co z tymi szybami czemu sie otwieraja a zamknac nie chce??
A co z tymi szybami czemu sie otwieraja a zamknac nie chce??
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
no to znaczy że domykania lusterek nie masz bo to jest raczej rarytas niż opcja z szybami , ale jeżeli chciał byś sprawdzić czy masz to spróbuj lekko przegiąć lusterko w stronę szyby jeżeli pójdzie to będziesz miał domykanie ręczne . po za tym powinno być oznaczenie na sterowaniu lusterkami .
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
tak to samo z zamkiem pasazera szyby tylko sie otwieraja po przekreceniu a do gory juz nie ida. tak pozatym szyby dzialaja bez zarzutu
ja mam elektryczne i możesz je ręcznie też zamknąć - więc taka opcja sprawdzania odpadamartinezz123 pisze:ale jeżeli chciał byś sprawdzić czy masz to spróbuj lekko przegiąć lusterko w stronę szyby jeżeli pójdzie to będziesz miał domykanie ręczne
ja swoje dokładałem + przekaźnik Audi i nie mam oznaczeniamartinezz123 pisze:po za tym powinno być oznaczenie na sterowaniu lusterkami
no to faktycznie dziwneKucik1989 pisze:tak to samo z zamkiem pasazera szyby tylko sie otwieraja po przekreceniu a do gory juz nie ida.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
ja mam elektryczne i możesz je ręcznie też zamknąć - więc taka opcja sprawdzania odpada
tak GREG masz rację tylko jeżeli tak zrobi to zobaczy że nie ma mechanizmu zapewne
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
widzisz - konstrukcja takiego lusterka jest taka że poważnie - nie zauważysz czy jest mechanizm (chyba że wydłubiesz szkło) - bo lusterko składane elektrycznie możesz identycznie zamknąć ręką jak zwykłe i nie różni się nic a nic w dźwęiku zamykania ani w oporze zamykaniamartinezz123 pisze:tak GREG masz rację tylko jeżeli tak zrobi to zobaczy że nie ma mechanizmu zapewne
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
a wiesz że tu mnie zaskoczyłeś bo kiedyś widziałem u kolegi takie lustra i wydawało mi się po złożeniu że się różniły od moich , że te mechanizmy są całkiem inne . a przesuwanie ( zamykanie ) u niego szło tak jak by po zębatce całkiem inne odczucie ale to już dawno było i mogę się faktycznie mylić
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
jeśli z obu stron nie działa domykanie kluczykiem to znaczy że coś nie tak raczej z komfortemKucik1989 pisze:wiec jest jakis sposob zeby sprawidzc co jest nie tak ??
Z zewnątrz są identyczne.martinezz123 pisze:a wiesz że tu mnie zaskoczyłeś bo kiedyś widziałem u kolegi takie lustra i wydawało mi się po złożeniu że się różniły od moich
Sprawdzić można zdejmując szkło lub obudowę lusterka (oprócz sprężyny na trzpieniu będzie też silniczek od składania lusterek)..
Jeśli takie lusterka są fabrycznie to i po zdjęciu boczka we wtyczce lusterka będzie więcej przewodów..
Kucik1989 spróbuj odpiąć na 0,5h akumulator..Kucik1989 pisze: gdy wloze kluczyk do drzwi i przekrece max w lewo szyby sie otwieraja a zamknac sie nie chce.
U mnie kiedyś (wcześniej było oki) zrobiło się podobnie, tyle, że zamykały się, a nie chciały się otwierać.
odpięcie aku pomogło
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .