samoczynnie otwierajaca sie szyba
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam. szukalem dlugo informacji na ten temat ale narazie nikt mi nie pomogl bo szyba elektyczna tylni prawa w dalszym ciagu sama sie otwiera co moze byc przyczyną?? prosze o pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
może napisz co już robiłeś. Przyczyn może być sporo. Zawieszający się włącznik w drzwiach lub konsoli, zwarcie kabli łamiących się często na wejściu wiązki do drzwi, uszkodzenie modułu. Zacznij od oględzin kabli, a potem od wyjęcia włącznika z drzwi, potem z konsoli. Jak to wszystko nie pomoże to najszybciej byłoby podmienić moduł dla sprawdzenia tylko nie wiem skąd go wziąć bez kupowania, można założyć z drzwi przednich jeśli chce ci się rozbierać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
wiec tak sprawdzilem wlacznik w dzrwiach jest ok sprawdzilem kable w wiazce poinzolowalem no ale dalej to samo. Szyba byla odlaczona wogle calkiem na prawie rok czasu podlaczylem ja niedawno i poinzolowalem kable pare tygodni bylo ok a pozniej raz na 2 dni sie otworzyla a teraz jak juz zacznie to ciezko ja zatrzymac
- Paweł Marek
- V.I.P.
no cóż, własnie wczoraj naprawiałem u siebie identyczną usterkę w drzwiach kierowcy, okazała się uszkodzona płytka drukowana z modułu, po naciśnięciu jej palcem było ok, po puszczeniu szyba leciała w dół, więc - jakiś zimny lut, miałem inny moduł z tylnych drzwi lewych założyłem i jest ok a z tą uszkodzoną płytką będę się bawił w wolnej chwili. To jednak rzadka awaria, a praktycznie żeby nie tracić czasu to tak jak napisałem, przełóż dla testu moduł z drzwi przednich lewych albo pożycz takowy gdzieś
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
przy silniczku szyby razem z nim przykręcona czarna skrzyneczka z elementami elektronicznymi. Trzeba wyjać machanizm cały razem z prowadnicami żeby móc go odkręcić
- dunczyk336
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzieki wielkie sprobuje tak zrobic moze w koncu naprawie te denerwująca usterke. A jeszcze jedno pytanie czy da rade to kupic np. gdzies na allegro??
- Paweł Marek
- V.I.P.
ciężko, sam właśnie szukałem parę dni temu nie było na lewą stronę tylko na prawą , trzeba szukać, popytać tu na forum w odpowiednim dziale ludziom czasem leżą takie moduły niepotrzebnie wymienione i sprawne. Ale nie kupuj od razy zrób dla testu przekładkę z przodu albo pożycz bo nie jest pewne czy moduł jest zepsuty