samoczynnie otwierajaca sie szyba

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dunczyk336
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dunczyk336 » pn paź 25, 2010 13:08

Witam. szukalem dlugo informacji na ten temat ale narazie nikt mi nie pomogl bo szyba elektyczna tylni prawa w dalszym ciagu sama sie otwiera co moze byc przyczyną?? prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 25, 2010 14:09

może napisz co już robiłeś. Przyczyn może być sporo. Zawieszający się włącznik w drzwiach lub konsoli, zwarcie kabli łamiących się często na wejściu wiązki do drzwi, uszkodzenie modułu. Zacznij od oględzin kabli, a potem od wyjęcia włącznika z drzwi, potem z konsoli. Jak to wszystko nie pomoże to najszybciej byłoby podmienić moduł dla sprawdzenia tylko nie wiem skąd go wziąć bez kupowania, można założyć z drzwi przednich jeśli chce ci się rozbierać.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dunczyk336
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dunczyk336 » pn paź 25, 2010 16:47

wiec tak sprawdzilem wlacznik w dzrwiach jest ok sprawdzilem kable w wiazce poinzolowalem no ale dalej to samo. Szyba byla odlaczona wogle calkiem na prawie rok czasu podlaczylem ja niedawno i poinzolowalem kable pare tygodni bylo ok a pozniej raz na 2 dni sie otworzyla a teraz jak juz zacznie to ciezko ja zatrzymac

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 25, 2010 23:04

no cóż, własnie wczoraj naprawiałem u siebie identyczną usterkę w drzwiach kierowcy, okazała się uszkodzona płytka drukowana z modułu, po naciśnięciu jej palcem było ok, po puszczeniu szyba leciała w dół, więc - jakiś zimny lut, miałem inny moduł z tylnych drzwi lewych założyłem i jest ok a z tą uszkodzoną płytką będę się bawił w wolnej chwili. To jednak rzadka awaria, a praktycznie żeby nie tracić czasu to tak jak napisałem, przełóż dla testu moduł z drzwi przednich lewych albo pożycz takowy gdzieś

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dunczyk336
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dunczyk336 » wt paź 26, 2010 17:12

a ktore to jest ten modul gdzie on sie znajduje??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt paź 26, 2010 20:50

przy silniczku szyby razem z nim przykręcona czarna skrzyneczka z elementami elektronicznymi. Trzeba wyjać machanizm cały razem z prowadnicami żeby móc go odkręcić

Awatar użytkownika
dunczyk336
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dunczyk336 » śr paź 27, 2010 17:50

dzieki wielkie sprobuje tak zrobic moze w koncu naprawie te denerwująca usterke. A jeszcze jedno pytanie czy da rade to kupic np. gdzies na allegro??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 27, 2010 20:05

ciężko, sam właśnie szukałem parę dni temu nie było na lewą stronę tylko na prawą , trzeba szukać, popytać tu na forum w odpowiednim dziale ludziom czasem leżą takie moduły niepotrzebnie wymienione i sprawne. Ale nie kupuj od razy zrób dla testu przekładkę z przodu albo pożycz bo nie jest pewne czy moduł jest zepsuty

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”