odcięcie zapłonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
odcięcie zapłonu
Które przewody odpowiedzialne są za zasilanie komputera ???? chciałbym zrobić odcięcie zapłonu i myślę że to najlepsze rozwiązanie bo mam mk4 1.6 aus w gazie to nawet jak odetnę pompkę paliwa to bez problemu odpali się w trybie awaryjnym z gazu.
Może ktoś podać schemat instalacni???
Może ktoś podać schemat instalacni???
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
odcięcie zapłonu
A ja myślę, że nie najlepsze, bo za każdym odcięciem zasilania komputera będzie gubił adaptacje.duchu123 pisze:myślę że to najlepsze rozwiązanie
odcięcie zapłonu
To już lepiej odciąć zasilanie modułu zapłonowego, przynajmniej w razie co mniej bałaganu narobi
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
odcięcie zapłonu
duchu123, Coś mi się widzi ze przekombinujesz trochę z ta elektryka... CB chcesz podłączać i z tym masz problemy to nie chce wiedzieć co będzie jak zrobisz odcięcie...
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
odcięcie zapłonu
człowiek na błędach przecież się uczy )
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
odcięcie zapłonu
Dobrym i rozsądnym pomysłem jest zrobienie ukrytego wyłącznika w linii K do złącza diagnostycznego.Wszystkie inne chyba nie mają sensu.
odcięcie zapłonu
stonefree, niby opcja dobra tylko ktoś kto ma pojęcie podepnie się pod linię "K" gdziekolwiek indziej, radio, klima, czy nawet pod sterownik ABS-u, lepiej było by złącze OBD przenieść gdzie indziej a w jego miejsce włożyć inne i na jego pin minus podać 12V, a na pin 12V podać minus powinno to powodować po podpięciu waga jego usmażenie i wielkie zdziwienie złodzieja