podlaczenie elektrycznych lusterek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam,
od dluzszego czasu probuje podlaczyc elektryczne lusterka, mam wiazke w drzwiach ale jak podlaczyc kabel ze skrzynki do drzwi, mam wiazke taka jak na zdjeciu, to co jest na 1 planie podpinam do drzwi ale jak podpiac te pojedyncze kolorowe zielony/szary i bialy piny do instalacji ???
dzieki za wszelka pomoc
od dluzszego czasu probuje podlaczyc elektryczne lusterka, mam wiazke w drzwiach ale jak podlaczyc kabel ze skrzynki do drzwi, mam wiazke taka jak na zdjeciu, to co jest na 1 planie podpinam do drzwi ale jak podpiac te pojedyncze kolorowe zielony/szary i bialy piny do instalacji ???
dzieki za wszelka pomoc
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Zielony jest od podgrzewania lusterek. Jak dostaniesz się do skrzynki z bezpiecznikami, to zobaczysz wałęsający się z tyłu kabel z zieloną końcówką. Wpinasz i załatwione.
Re: podlaczenie elektrycznych lusterek
lukasfenix pisze:Zielony jest od podgrzewania lusterek. Jak dostaniesz się do skrzynki z bezpiecznikami, to zobaczysz wałęsający się z tyłu kabel z zieloną końcówką. Wpinasz i załatwione.
ok dzieki a co z szarym i bialym ????
pozdro !
- Paweł Marek
- V.I.P.
domanw, daj dobrą ostrą fotkę tak żeby było widać te kabelki wychodzące z tyłu wtyczki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
prosze oto dokladniejsze foto
ftp://domanw.dyndns.info:1400/www/DSC00152.JPG
oraz
ftp://domanw.dyndns.info:1400/www/DSC00153.JPG
ftp://domanw.dyndns.info:1400/www/DSC00152.JPG
oraz
ftp://domanw.dyndns.info:1400/www/DSC00153.JPG
no to gafa ...lukasfenix pisze:Zielony jest od podgrzewania lusterek. Jak dostaniesz się do skrzynki z bezpiecznikami, to zobaczysz wałęsający się z tyłu kabel z zieloną końcówką. Wpinasz i załatwione.
od podgrzewania jest kabel koloru BIAŁEGO! z białą wtyczką
kabel bodajże czarno-biały z zieloną wtyczką to plus po zapłonie
kabel szary z niebieskim paskiem(chyba niebieskim ) i szarą wtyczką jest od podświetlenia
Re: podlaczenie elektrycznych lusterek
dzieki za wyjasnienie ale gdzie sie z tym wpiac dokladnie???michalqqr pisze:no to gafa ...lukasfenix pisze:Zielony jest od podgrzewania lusterek. Jak dostaniesz się do skrzynki z bezpiecznikami, to zobaczysz wałęsający się z tyłu kabel z zieloną końcówką. Wpinasz i załatwione.
od podgrzewania jest kabel koloru BIAŁEGO! z białą wtyczką
kabel bodajże czarno-biały z zieloną wtyczką to plus po zapłonie
kabel szary z niebieskim paskiem(chyba niebieskim ) i szarą wtyczką jest od podświetlenia
po co podswietlenie ???
dzieki za wszelka pomoc
na gg ustalonedomanw pisze:dzieki za wyjasnienie ale gdzie sie z tym wpiac dokladnie???
witam kolezanki i kolegow. podepne sie troszke pod tema bo juz mi rece opadaja... mam golfine IV. byla gola... dolozone nie oryginalne szyby- zrobilem juz tak jakby oryginalnie z panelem od kierowcy itd...z tym nie bylo problemu, ale pozostaja nieszczesne lusterka. nizej zalaczm schemat kostek. z braku funduszy nie mam wiazki lusterek... udalo mi sie zalatwic kostke od joysticka z obcietymi kablami- jest ona z anglika audi a4- ale pasuje pinami. mam lusterka juz zamontowane poprzedluzalem wszystkie kabelki do srodka i wszystko mam w okolicach skrzynki bezpiecznikow.teraz pozostaje tylko polaczenie wszystkiego w kupe. prosze was o pomoc. na co mam dac plus, na co mase i jak to zgrac z joystickiem. bede bardzo wdzieczny. jesli bede mogl to rowniez pomoge.
Uploaded with ImageShack.us
w kostce joya pin numer 9 jest koloru czerwono czarnego. sorrka za pomylke
Uploaded with ImageShack.us
w kostce joya pin numer 9 jest koloru czerwono czarnego. sorrka za pomylke