Migające ksenony w MK4 Tdi

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
omix
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: omix » czw paź 07, 2010 22:56

witam
dzisiaj zainstalowałem w moim MK4 ksenony i wieczorem okazało sie ze migaja mi...jaka moze byc przyczyna tego migania...??

Awatar użytkownika
rezystor22
VWieśniak
VWieśniak
Kontakt:

Post autor: rezystor22 » czw paź 07, 2010 23:26

Zainstalowałeś tzn wcześniej ich nie było tak? Rozumiem że wymieniłeś całe lampy na soczewki tak? A jaka firma przetwornic/palników ? Obie strony ci mrugają czy tylko jedna ? Na zapalonym/zgaszonym jest tak samo ? Winna może być przetwornica albo sam palnik ale też inne cuda mogą być... :smoke:

Pająk - najlepszy przyjaciel elektronika.

Awatar użytkownika
omix
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: omix » czw paź 07, 2010 23:30

nie to sa nie orginalne HDI..a tylko przy właczonym zapłonie jedna strona

Awatar użytkownika
rezystor22
VWieśniak
VWieśniak
Kontakt:

Post autor: rezystor22 » pt paź 08, 2010 14:53

Pewnie chodziło o HID ? bo HDI to raczej nie ten trop...
Jak tylko jedna strona to zamień palniki - będziesz wiedział czy to wina palnika. A jak po zamianie palników nadal mruga ta sama strona to winna jest przetwora.
A jak nie masz soczewek do ksenona to poczytaj i dowiedz się jakie są konsekwencje.

Pająk - najlepszy przyjaciel elektronika.

Awatar użytkownika
Ivanow
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: VW GOLF 7,5

Post autor: Ivanow » pt paź 08, 2010 16:22

A jesteś pewny że one migają, ja jak założyłem u siebie HID'y to po odpaleniu samochodu drgania silnika przenosiły się na jedną z lamp i efekt w nocy jakby migotało światło. Światło ksenonowe szybciej reaguje niż takie ze zwykłej żarówki i efekt takiego migotania może wystąpić jak lampa jest kiepsko zamocowana.
Sprawdź czy nie masz urwanego zaczepu na tej lampie (u mnie tak było), jak będzie tak migotało poprostu przytrzymaj ręką klosz żeby nie drżał i się okaże czy przestanie.

A jeśli to migotanie objawia się typowymi przerwami w świeceniu żarnika to przede wszystkim sprawdź wszystkie łączenia od przetwornicy do żarnika i od samochodowej instalacji do przetwornicy, może gdzieś momentami nie łączy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”