tylna klapa centralny zamyka ale nie otwiera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam szanownych kolegów.Mam podobny problem z moim Variantem Nie dochodzi prąd do klapy tył jaki to jest pin który wychodzi z modułu komfortu-nie wiem czy mam w swoim bo nie ma elektrycznych szyb ani komputera pokładowego.dzięki za pomoc
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
CZy problem nie dotyczy czasem tego ze w zamku sa dwa mikro? jeden o stanie zamka (zamek zaryglowany odryglowany) a drugi o stanie klapy (otwarta zamknieta)
grupa 4 pozycja 3
grupa 7 pozycja 2
grupa 4 pozycja 3
grupa 7 pozycja 2
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie natomiast były te same problemy , po rozbiórce i sprawdzeniu okazało się że zaśniedziały jest wtyk połączeniowy do siłownika . Podłączyłem kontrolkę do wtyczki i zamykałem i otwierałem auto dioda mrugała czyyli impuls szedł , przeczyściłem blaszki na siłowniku i wtyczce ,złożyłem do kupy i śmiga jak nowe na razie pół roku spokój oby tak dalej.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Czy wie ktoś może od czego to jest ? Czy przypadkiem nie od centralnego ? Wyjaąłem to z zamka(klamki bagażnika) myśląc,ze jest to mikrowyłącznik odpowiedzialny za nie świecenie mojej lampki w bagażniku i nie wiem czy przypadkiem czegoś nie spier....liłem. ?!
I od czego to jest jeśli ktoś wie i jaką pełni funkcje ?!

Uploaded with ImageShack.us

Bo chyba tak jak Jacek75, napisał będzie to jeden z dwóch,coś od centralnego . ;/ ....
Witam Ponownie U mnie sie wyjasniło spalił sie siłownik który otwiera klape bagażnika-zablokował się.Już zamówiełem jutro będę motował .
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
To na pewno jest jeden z tych dwóch mikro KoJ@K, od centralnego i to w stanie rozpadu...
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
KoJ@K pisze: Wyjaąłem to z zamka(klamki bagażnika
KoJ@K pisze:No tak,tlko za co on jest odpowiedzialny ?!?
Oj KoJ@K, KoJ@K, sam piszesz ze wyjąłeś z zamka klamki ,a pytasz od czego

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Pytam od czego on jest,w sensie do czego służy. Bo zostawiłem go "luźno" i nie zauważyłem żadnych objawów... I dlatego spytałem,bo nie wiem czy mogą byc jakieś konsekwencje tego,że nie jest na swoim miejscu. ?!
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
a jakie mogą być konsekwencje jak on jest uwalony ( zepsuty ) już bardziej sie zepsuć nie może , wymień go na nowy i po sprawie 

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
martinezz123, ale po jakiej sprawie ? Jak go wymienie to co to zmieni ? Coś innego będzie czego nie mam teraz ? O to mi chodzi !
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: tylna klapa centralny zamyka ale nie otwiera
KoJ@K pisze:Czy wie ktoś może od czego to jest ? Czy przypadkiem nie od centralnego ? Wyjaąłem to z zamka(klamki bagażnika) myśląc,ze jest to mikrowyłącznik odpowiedzialny za nie świecenie mojej lampki w bagażniku i nie wiem czy przypadkiem czegoś nie spier....liłem. ?!I od czego to jest jeśli ktoś wie i jaką pełni funkcje ?!
zadałeś bardzo konkretne pytanie i dostałeś już odpowiedź ale można napisać też łopatologicznie a więc jest to mikrowłącznik który znajduje się w zamku i który za pewne już od dawna nie działa i to pewnie on jest przyczyną nie świecenia lampki w bagażniku

na przyszłość używaj szukajki , bo ten temat na forum golfa poruszany jest najczęściej i wystarczy poczytać i wszystko będzie jasne

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
No to się nie zrozumieliśmy kurde. Wyciągnąłem go z "zamka" ---> wkłądki tej co się wkłada kluczyk,a nie z zamka zatrzaskującego klapę bagażnika. Dlatego też napisałem,ze wyjęty został z KLAMKI BAGAŻNIKA,a nie z zamka. Specjalnie dałem to drugie foto ze wtyczką,która jest po prawej stronie klapy i ma 2 kabelki,a nie jak ta od światełka w bagażniku,która jest po lewej stronie i idą 3 kabelki. A skoro któs już wymieniał mikrowyłącznik odpowiadający za wł i wył się lampki w bagażniku to raczej powinien wiedzieć,ze zupełnie inaczej wygląda. !