MK4- Alarm fabryczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
MK4- Alarm fabryczny
ale wciąż nie usyskałem odpowiedzi na moje pytanie..
czy naprawdę ten fabryczny alarm jest taki beznadziejny? wystarczy otworzyć na sile drzwi w samochodzie
( uszkadzając wkładkę zamka ) i alarm jest już wyłączony? i już można bez przeszkód wsiąść do samochodu?
czy naprawdę ten fabryczny alarm jest taki beznadziejny? wystarczy otworzyć na sile drzwi w samochodzie
( uszkadzając wkładkę zamka ) i alarm jest już wyłączony? i już można bez przeszkód wsiąść do samochodu?
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
Paluch_wroc, jeżeli masz tak, że kluczyk dezaktywuje alarm aktywowany pilotem to można pobawić się eepromem w module komfortu...niestety innego sposobu nie znam
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
Re: MK4- Alarm fabryczny
tego nie wiem czy tak mam czy nie..musialbym zepsuc zamek zeby to sprawdzic..Qto pisze:Paluch_wroc, jeżeli masz tak, że kluczyk dezaktywuje alarm aktywowany pilotem to można pobawić się eepromem w module komfortu...niestety innego sposobu nie znam
ale z tamtej wypowiedzi tak wynika ze tak to dziala w MK IV..
otwarcie drzwi kluczykiem lub jakims wytrychem dezaktywuje alarm i zlodziej moze wejsc do samochodu nie uruchamiajac alarmu...
______LET's GOLF______
- Qto
- _
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
nie masz kluczyka ??Paluch_wroc pisze:tego nie wiem czy tak mam czy nie..musialbym zepsuc zamek zeby to sprawdzic..
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
Re: MK4- Alarm fabryczny
kluczyk mam scyzoryk i moge otworzyc zamek albo kluczykiem albo wciskajac odpowiedni guzik na kluczyku..Qto pisze:nie masz kluczyka ??Paluch_wroc pisze:tego nie wiem czy tak mam czy nie..musialbym zepsuc zamek zeby to sprawdzic..
a ja chcialbym wiedziec czy tak rzeczywiscie jest, ze zniszczenie zamka otwiera samochod i dezaktywuje alarm jednoczesnie
______LET's GOLF______
- Qto
- _
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
no to właśnie o to chodzi...zamykasz pilotem, otwierasz kluczykiem i wieszPaluch_wroc pisze:kluczyk mam scyzoryk i moge otworzyc zamek albo kluczykiem albo wciskajac odpowiedni guzik na kluczyku..
a ja chcialbym wiedziec czy tak rzeczywiscie jest, ze zniszczenie zamka otwiera samochod i dezaktywuje alarm jednoczesnie
- Pablo Corrado
- Forum Master
MK4- Alarm fabryczny
Z moich informacji wynika, że jeśli masz moduł 1J0 959 799AH ( do sprawdzenia najprościej VAGiem ) to posiad aon funkcje zabezpieczenia i po wyłamaniu zamka ( czy też otwarciu kluczykiem ) alarm sie włączy. Natomiast jeśli bedziesz otwierał z pilota to alarm będzie się deaktywował.
Nie wiem czy przypadkiem w w/w module nie trzeba coś dłubnąć w EPROMie, ale to musiałbyś poszukać na forum - ktoś już o tym pisał.
Nie wiem czy przypadkiem w w/w module nie trzeba coś dłubnąć w EPROMie, ale to musiałbyś poszukać na forum - ktoś już o tym pisał.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- Qto
- _
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
trzebaPablo Corrado pisze:Nie wiem czy przypadkiem w w/w module nie trzeba coś dłubnąć w EPROMie
cytat z forum Passka, wypowiedź grega
Moduł komfort oznaczony 1J0 959 799AH - opis "awarii"
Zamykacie auto kluczykiem lub pilotem a otwieracie kluczykiem lub złodziej łamakiem. W większości przypadków odblokowanie kluczykiem powoduje wyłączenie alarmu a więc i złodziej ma pełne pole do popisu. W większości ale.. w module komfort który ja posiadam i mój szwagier po otwarciu kluczykiem po 15 sekundach lub też po przekręceniu stacyjki załącza się alarm i wyje do upadłego- po zamontowaniu syrenki z własnym zasilaniem (też VW - złodziej ma mało czasu na odblokowanie). Czemu to opisuję - bo wmawiano mi że to wada tego alarmu lub źle zamontowałem - ok ale u szwagra jest oryginał a tylko ja dokładałem szyby i central z komfortem - więc raczej nie.
Siedząc a raczej dłubiąc w epromie doszedłem do wniosku, że można to aktywować w module komfort za pomocą programu VDC - należy zmienić 3 wartości w epromie
wartość 4537 - z 255 przestawiamy na 8 (włączenie wycia po otwarciu kluczykiem)
wartość 4543 - z 255 przestawiamy na 8
wartość 4549 - z 255 przestawiamy na 8
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
MK4- Alarm fabryczny
i wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem od poczatku )
dziekuje "Qto" i "Pablo Corrado" za pomoc..
a jeszcze jedno mam pytanie..czy mozna skrocic ten czas 15 sek do np. 5sek? ))
dziekuje "Qto" i "Pablo Corrado" za pomoc..
a jeszcze jedno mam pytanie..czy mozna skrocic ten czas 15 sek do np. 5sek? ))
______LET's GOLF______
- Qto
- _
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
pewnie można, ale też pewnie nikt nie wie jak jak widzisz samo włącznie/wyłączenie funkcji to już potrzeba grzebania w eepromie...żeby wyczaić wszystkie bajery jakie są zapisane w pamięci to potrzeba wiele umiejętności, chęci...i pewnie uwalenia niejednej kości pamięci Dużo tego typu informacji można znaleźć na zagranicznych forach.
- TerrySound
- Gadatliwa bestia
- Auto: Mk4
- Silnik: 3.2
MK4- Alarm fabryczny
Odświeżę temat trochę
Mam Golfa 2002r i moduł komfortu 1C0 959 799 chciałbym w nim aktywować alarm ponieważ obecnie po zamknięciu auta i otwarciu maski silnika ani kierunki się nie pala ani nic nie wyje...
Samochód powinien być wyposażony w alarm chyba bo jest czujnik od otwarcia maski
Wie ktoś jak go aktywować VAG-iem?
Mam Golfa 2002r i moduł komfortu 1C0 959 799 chciałbym w nim aktywować alarm ponieważ obecnie po zamknięciu auta i otwarciu maski silnika ani kierunki się nie pala ani nic nie wyje...
Samochód powinien być wyposażony w alarm chyba bo jest czujnik od otwarcia maski
Wie ktoś jak go aktywować VAG-iem?
- Qto
- _
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
jest czujnik otwarcia maski bo pewnie masz czujnik poziomu oleju, alarmu nie maszTerrySound pisze:Samochód powinien być wyposażony w alarm chyba bo jest czujnik od otwarcia maski
- TerrySound
- Gadatliwa bestia
- Auto: Mk4
- Silnik: 3.2
MK4- Alarm fabryczny
a co ma czujnik/mikro-styk ten z foto do czujnika poziomu oleju????
i skąd od razu sugestia ze nie mam alarmu??
i skąd od razu sugestia ze nie mam alarmu??
- Qto
- _
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
wyłącza kontrolkę niskiego poziomu olejuTerrySound pisze:a co ma czujnik/mikro-styk ten z foto do czujnika poziomu oleju?
podałeś numer komfortu...TerrySound pisze:i skąd od razu sugestia ze nie mam alarmu?