wskaznik paliwa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 151
Rejestracja: wt paź 27, 2009 21:28
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

wskaznik paliwa

Post autor: halabala » pt sie 13, 2010 11:09

Cze .. , od roku poruszam się golfem 3 , nie mialem z nim nigdy wiekszych problemow , teraz tez jest to drobnostka ale chcialbym wiedziec coz to moze byc . Po zatankowaniu samochodu , (benzyna) wskaznik podniosl sie tak jak zawsze , nic nienormalnego sie z nim nie dzialo wszysto bylo ok , ale gdy zajechalem pod dom zgasilem silnik , i po jakims czasie wybieralem sie do sklepu , odpalilem samochod, wskaznik sie nie podniosl wogle , jest na ostatniej krescie czyli na 0 , po zgaszeniu opada doslownie milimetr pod kreske ,po odpaleniu znow podnosi sie do pierwszej kreski i wiecej nie drgnie , co moglo sie stac ?



Awatar użytkownika
GeGi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 956
Rejestracja: ndz wrz 25, 2005 20:44
Lokalizacja: Poznań

MK3 wskaznik paliwa

Post autor: GeGi » pt sie 13, 2010 11:42

pewnie plywak sie zawiesil ;p


Obrazek
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !

Awatar użytkownika
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 151
Rejestracja: wt paź 27, 2009 21:28
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

MK3 wskaznik paliwa

Post autor: halabala » pt sie 13, 2010 12:10

jesli to plywak , to musze go wyjac ? ;> czy jest mozliwosc ze sam sie odblokuje , czym najlepiej odkrecic pierscien na pompie paliwa ten plastikowy recznie nie ma szans jakis zapieczony czzy cos juz 3 osoby probowaly i nic macie jakis patent ? , chyba ze macie jakies inne domysly co moglo sie stac



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18697
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

MK3 wskaznik paliwa

Post autor: Qto » pt sie 13, 2010 12:44

halabala pisze:czym najlepiej odkrecic pierscien na pompie paliwa ten plastikowy
Jeżeli ręczni nie dajesz rady to kawałek drewna i młotek powinny pomóc.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 151
Rejestracja: wt paź 27, 2009 21:28
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

wskaznik paliwa

Post autor: halabala » pn sie 30, 2010 20:07

Heja jeszcze raz , poradziliscie mi sprawdzic plywak , wszystko zostalo rozkrecone i wsio dziala zmierzone miernikiem wwyjete z baku i spowrotem wlozone , i kontrolka dalej nie dziala problem z licznikiem ?/ czy cos innego help



Smalig
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: ndz cze 28, 2009 17:41
Lokalizacja: Polkowice

wskaznik paliwa

Post autor: Smalig » pn wrz 27, 2010 13:08

Możesz mieć problem z samym wskaźnikiem, mam taki problem u siebie, spalony drut elektrooporowy i wskazówka ani drgnie, jeśli masz licznik VDO. Jeżeli masz licznik Motometer to możesz mieć spalony silniczek. I w jednym i w drugim wypadku proponuje kupno nowego licznika, koszt ok 60 - 100zł


był Golf III 1.4 ABD teraz Seat Cordoba 1.9 TDI AXR - poczuj różnicę!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości