Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 347
Rejestracja: ndz lut 14, 2010 21:52
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: sklejku » śr sie 04, 2010 15:28

Nie moge dopasowac pilota ktory pracuje na takiej samej czestotliwosci co u mnie w aucie stare piloty czyli 433Mhz, postepowalem zgodnie z instrukcja --->

Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.

Zaczerpnięte z zaprzyjaźnionego forum vw-passat. Robiłem takie dopasowanie u siebie i działa w 100%. Pozdro

Kluczyk stary to 2 przyciskowy ten nowy to 3 przyciskowy z zestawu exus CL-08 chcialem dopasowac bez zakladania nowego sterownika, czy jest taka mozliwosc ?? Pozdro dzieki za odpowiedzi :)


Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6391
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: wesol » śr sie 04, 2010 19:15

eee. Chyba takie cos nie podejdzie. Najpierw auto musi rozpoznac kluczyk czyli podpiecie kompa i doporgramowanie kluczyka a pozniej dopiero aktywacja. Tak przynajmniej jest w oplu. Tak to sobie kazdy moze doprogramowac kluczyk do obcego auta. druga sprawa to nie tylko liczy sie czestotliwosc bo i w innych markach kluczyki pracuja na 433 MHz i nie da sie ich spasowac a autem innej marki.


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Re: Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: norek111 » czw sie 05, 2010 14:39

sklejku pisze:Nie moge dopasowac pilota ktory pracuje na takiej samej czestotliwosci co u mnie w aucie stare piloty czyli 433Mhz, postepowalem zgodnie z instrukcja --->

Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.

Zaczerpnięte z zaprzyjaźnionego forum vw-passat. Robiłem takie dopasowanie u siebie i działa w 100%. Pozdro

Kluczyk stary to 2 przyciskowy ten nowy to 3 przyciskowy z zestawu exus CL-08 chcialem dopasowac bez zakladania nowego sterownika, czy jest taka mozliwosc ?? Pozdro dzieki za odpowiedzi :)
napisz dokładniej co kombinujesz bo z tego co wyczytałem to chcesz dopasować pilot od alarmu EXUS do fabrycznego centrala ?


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 347
Rejestracja: ndz lut 14, 2010 21:52
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: sklejku » czw sie 05, 2010 15:10

To nie jest alarm to tylko centralka bez alarmu ale ma piloty ktore pracuja na tej samej czestotliwosci, Tak chce dopasowac pilota do fabrycznego Centrala, nie da sie??? :D


Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze

greg

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: greg » czw sie 05, 2010 15:59

sklejku pisze:Tak chce dopasowac pilota do fabrycznego Centrala, nie da sie??? :D
wg mnie nie - można sprawdzić w VAG czy wogóle widzi tego pilota



greg

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: greg » czw sie 05, 2010 16:01

a gdybyś wziął pilota od tv o częstotliwości 433MHz to też by ci zamykał? chyba nie- bo to 433MHz to jest częstotliwość nadawania sygnału a sam sygnał przecież jest różny bo tak to przyciskiem zamykania byś i zamykał i otwierał



Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 347
Rejestracja: ndz lut 14, 2010 21:52
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: sklejku » czw sie 05, 2010 18:29

Kurcze czyli jednak musze ten sterownik zamontowac :( myslalem ze bez jego montarzu sie obejdzie Ok dzieki za pomoc


Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze

Awatar użytkownika
grabo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 67
Rejestracja: pn maja 03, 2010 21:05
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz

Post autor: grabo » ndz sie 15, 2010 13:15

Problemem nie jest częstotliwość, tylko transmisja danych. W systemie zmiennokodowym KEELOQ w pamięć każdego pilota oprócz numeru seryjnego przesyłanego jawnie, wprogramowany jest kod producenta, który jest używany do kodowania danych. W przypadku gdy kody te różnią się od siebie niemożliwe jest poprawne odebranie danych z pilota. Jedyne rozwiązanie to kupić oryginalny kluczyk, nawet używany od innego VW i przełożyć do niego grot.


Golf MK2 Pasadena
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=333168

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości