[mk4] Pobór prądu- za duży?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

mlody1320
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: wt mar 13, 2018 18:23
Auto: Volkswagen Golf

[mk4] Pobór prądu- za duży?

Post autor: mlody1320 » wt mar 13, 2018 19:07

Witam,
jestem posiadaczem golfa 4 Variant i mam pewien problem. Mianowicie...
pobór prądu w moim golfie to 110-130mA. Zastanawiam się czy to właściwa wartość. Po wyjęciu bezpieczników pobór prądu spada tylko o 10mA (dokładnie po wyjęciu bezp. od licznika). Dopiero po odpięciu alarmu (Super Dog 10rf) pobór spada ze 120mA do 10mA. I teraz pytanie czy to właściwy pobór prądu przy tym wyposażeniu? Nie jest zbyt duży?
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc :)



Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6553
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: wesol » wt mar 13, 2018 19:31

Do 35 mA jest dopuszczalny. Inaczej producent Aku nie daje gwarancji. Niemieckie auta mają tak około 30 mA japońce nawet i 11-17 mA. To stanowczo za dużo te 130 mA


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

mlody1320
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: wt mar 13, 2018 18:23
Auto: Volkswagen Golf

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: mlody1320 » wt mar 13, 2018 19:40

A masz może jakiś pomysł jak zmniejszyć ten pobór?



Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6553
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: wesol » wt mar 13, 2018 23:29

Przecie wykryles że zamęt sieje ten alarm.


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

mlody1320
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: wt mar 13, 2018 18:23
Auto: Volkswagen Golf

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: mlody1320 » śr mar 14, 2018 17:55

Niby tak, ale problem w tym, że jak odepnę alarm to odcina zapłon i nie mam centralnego zamka. I jak bez centralnego da się żyć tak bez zapłonu nie bardzo.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18763
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: Qto » pt mar 16, 2018 09:10

No to wywalić ten alarm...


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

mlody1320
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: wt mar 13, 2018 18:23
Auto: Volkswagen Golf

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: mlody1320 » pt mar 16, 2018 22:44

A w jaki sposób mógłbym to zrobić? Da się go jakoś obejść czy muszę jechać do kogoś, kto się zna i mi to wszystko dezaktywuje?



Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6553
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

[mk4] Re: Pobór prądu- za duży?

Post autor: wesol » sob mar 17, 2018 10:21

Zostawić tego nie możesz więc ja bym wykastrował ten alarm. Ogarnięty gość ci to wywali a centralkę zwykła na sterowanie zamka z pilota ogarnie za 100 zł.


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości