Brzeczenie przekaznika - pomocy!

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

MrocznyX
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw wrz 14, 2017 01:57

Brzeczenie przekaznika - pomocy!

Post autor: MrocznyX » czw wrz 14, 2017 02:09

Witam, sprawa wygląda tak: kupiłem ostatnio sprawnego golf 2, który nie posiadał klaksonu (były tylko od niego 2 kable) więc ojciec wezwał wujka który się znał na samochodach, więc zakupiłem klakson i dałem im aby mi go tam zrobili (nie było mnie przy tym, wiem tylko, że spalili mi 2 bezpieczniki bo im się kable chyba stykły). Przychodzę dziś z pracy i chcę moje maleństwo odpalić a tu pupa! po przekreceniu stacyjki 1x po chwili zaczeło mi coś brzęczeć coś w bezpiecznikach i doszedłem, że to jakąs duża czarna kostka (na internecie sprawdziłem, że to przekaźnik od pompy i świec żarowych). Po przekreceniu 2x klyczyka w stacyjce wszystkie kontrolki gasną i cisza, samochód nie chce odpalic :(. Akumulator naładowany na 100%, po wyjęciu tej kostki nic nie brzeczy, zauwazyłem takze ze z tą kostką i po 1x przekreceniu oraz włączeniu awaryjnych one za szybką migają (tak mi się zdaje :D) W czym moze być problem?? Na wszystkie pytania odpowiem od razu. Proszę o pomoc :(

zdj przekaznika:
Obrazek



Awatar użytkownika
Mavrick
Forum Master
Forum Master
Posty: 1949
Rejestracja: pn lis 19, 2007 22:46
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Brzeczenie przekaznika - pomocy!

Post autor: Mavrick » czw wrz 14, 2017 09:18

Przekazniki zwykle brzecza przy slabym aku. lub np braku/slabej masy. Byloby latwiej gdybys napisal jaki numer ma ten przekaznik.



magiz19
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 233
Rejestracja: wt mar 22, 2016 21:44

Brzeczenie przekaznika - pomocy!

Post autor: magiz19 » czw wrz 14, 2017 17:44

Słabą masę masz. Temat przerabiałem u siebie. Tyle, ze u mnie slaba masa byla na ecu.
Przeczyść masy i powinno być git.



MrocznyX
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw wrz 14, 2017 01:57

Re: Brzeczenie przekaznika - pomocy!

Post autor: MrocznyX » pt wrz 15, 2017 01:08

magiz19 pisze:Słabą masę masz. Temat przerabiałem u siebie. Tyle, ze u mnie slaba masa byla na ecu.
Przeczyść masy i powinno być git.

Znaczy sie wiem co to jest masa ale w jakich miejscach ją przeczyscic ?? (jestem zielony troche :D)
Mavrick pisze:Przekazniki zwykle brzecza przy slabym aku. lub np braku/slabej masy. Byloby latwiej gdybys napisal jaki numer ma ten przekaznik.
Obrazek
Obrazek
Obrazek



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Tygrysq i 6 gości