licznik seata do golfa 3

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » ndz mar 17, 2013 21:28

Witam serdecznie. kupiłem niedawno licznik seata z kontrolką rezerwy. Po podłączeniu wszystkie kontrolki działają a po odpaleniu samochodu strzałka od obrotomierza poleciała na druga stronę. I moje pytanie jest następujące czy będzie problem ze zrobienie obrotomierz żeby działał poprawnie i co trzeba zrobić żeby to działało. Licznik w golfie ma wyskalowanie do 5 tys. a od seata do 6 tys.



Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 505
Rejestracja: pn maja 23, 2005 17:33
Lokalizacja: PZL
Kontakt:

licznik seata do golfa 3

Post autor: Bednarus » ndz mar 17, 2013 22:02

Jaki masz silnik w aucie? Nie przypadkiem diesel?



Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » ndz mar 17, 2013 22:07

tak diesel ale w liczniku seata kontrolka od świec żarowych jest i działa poprawnie.



Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 505
Rejestracja: pn maja 23, 2005 17:33
Lokalizacja: PZL
Kontakt:

licznik seata do golfa 3

Post autor: Bednarus » ndz mar 17, 2013 22:29

Wsadziłeś licznik z benzyny do diesla stąd to dziwne działanie. A kontrolka świec żarowych będzie działać, bo niektórzy producenci robili takie same liczniki do silników benzynowych i diesel, różniących się działaniem obrotomierza. Kontrolka świec żarowych w benzyniaku nie jest po prostu podłączona.



Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » ndz mar 17, 2013 22:43

wujek google znalazł na vwzone podobny temat i ktoś tam pisał że można zamienić pamięć licznika z mk3 do seata i też chodziło o diesla tylko już nikt nie napisał że to zadziałało. chyba że przełożyć z licznika od seata wszystko do mojego i rozwiązać jakoś problem z kontrolką od rezerwy



Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3829
Rejestracja: śr lut 07, 2007 02:04
Lokalizacja: Boat city

licznik seata do golfa 3

Post autor: grandi » ndz mar 17, 2013 22:45

przerzuć sam obroek


...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

Re: licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » ndz mar 17, 2013 22:47

grandi pisze:przerzuć sam obroek
a jakieś wskazówki jak to zrobić??



Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » pn mar 18, 2013 23:01

czy dostane wskazówki jak to zrobić bo nie bardzo się orientuje??



ssarna1
Forum Master
Forum Master
Posty: 1091
Rejestracja: sob sty 16, 2010 00:08
Lokalizacja: jest istotna.

licznik seata do golfa 3

Post autor: ssarna1 » pn mar 18, 2013 23:17

Nie da się niestety.


MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » wt mar 19, 2013 00:06

a jest jakiś inny sposób na to żeby to działało????



Awatar użytkownika
Krzychu_14
PASSAT B5 FL
PASSAT B5 FL
Posty: 169
Rejestracja: pn paź 31, 2011 22:52
Lokalizacja: Ossy

licznik seata do golfa 3

Post autor: Krzychu_14 » wt mar 19, 2013 00:14

chyba najłatwiejszy sposób to sprzedaż tych liczników i zakup odpowiednich.



Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » wt mar 19, 2013 00:41

znalazłem aukcje na allegro http://allegro.pl/licznik-seat-ibiza-co ... 89967.html" onclick="window.open(this.href);return false; i tu licznik też jest wyskalowany do 6 tyś i sprzedający pisze że od diesla. czyżby sprzedający ten licznik się pomylił?



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

licznik seata do golfa 3

Post autor: Paweł Marek » śr mar 20, 2013 00:25

kolego nie można tak gdybać, poproś sprzedawcę o numer licznika a Google szybko wyplują z czego jest


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
jabol01
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

licznik seata do golfa 3

Post autor: jabol01 » pt mar 22, 2013 00:04

sprawdziłem wgsz licznika który kupiłem 3790. Znalazłem na forum stronę gdzie jest podane do jakich silników były one montowane i są to silniki AAA ABV i ABF i zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego wyskalowanie obrotomierza jest do 6 tyś a nie do 7 tyś i czemu nie da się nic zrobić żeby obrotomierz działał poprawnie u mnie w samochodzie.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości