Samochodzik Golf IV 2001 rok, 1,9 TDI 110 km.
W autku co jakiś czas blokują się szyby, lusterka i nie działa oświetlenie wnętrza (raz zdarzyło się, że zablokowały się szyby i oświetlenie w pozycji drzwi świeciło ciągle, tak jakby drzwi były otwarte, trzeba bylo wylaczyc na "0"). Guzik do zamykania i otwierania drzwi z panelu sterowania szyb chodzi normalnie.
Czyli tak, w momencie wystąpienia usterki:
1. Nie działa żadna szyba elektryczna (4 szyby)
2. Nie działają lusterka elektryczne
3. Nie działa w ogóle oświetlenie wnętrza (nawet lampki do czytania) raz zablokowało lampki w pozycji otwarte drzwi, świeciły ciagle az do recznego wyłączenia, nie działają lampki na boczkach oświetlajace wejscie i dioda koło rygielka
4. Nie podświetla żadnego guzika od sterowania szyb i lusterek, także od zamykania drzwi ale zamykanie działa
Reszta funkcji chodzi normalnie.
Problem pojawia się zazwyczaj na kilku minut, po czym wszystko wraca do normy i działa jak należy. Nie mogę tego powiazac z np jakims wjechaniem w dziure, zeby gdzies cos potrzaslo itp, czasem stojac na swiatlach nagle wszystko wraca do normy.
Ogladalem wiazki dochodzace do drzwi, wiazki w drzwiach, wygladaja na calkiem dobre. Masy do drzwi tez sa dokrecone.
Może ktoś coś podpowie?! Może wiecie jak to jest ze soba polaczone, te wszystkie lampki i sterowanie i podswietlenie szyb?! Skad biora wspolne zasilanie?!

Dodam że autko ma 4 szybki w EL, skladane lustra, tempomat, climatron, moduł komfortu na 2 wtyczki.
Znajomy typuje wlasnie modul komfprtu, ale po wypieciu go faktycznie oswietlenie wnetrza gasnie ale szybki działaja normalnie.
Gdyby ktos mial pomysła to dajcie znac!

Pozdrawiam i dzięki z góry za każdą pomoc!

prawdopodobnie to będzie przyczyna ale jak już zamek kierowcy rozbierzesz to sprawdź bo ja miałem zerwane ścieżki na płytce drukowanej
  prawdopodobnie to będzie przyczyna ale jak już zamek kierowcy rozbierzesz to sprawdź bo ja miałem zerwane ścieżki na płytce drukowanej 
 A wiadomo jak jest ok to czlowiek liczy ze sie samo zrobilo
 A wiadomo jak jest ok to czlowiek liczy ze sie samo zrobilo

Dzięki za oświecenie bo naprawdę ostatnio mój mózg chwyta jak stary diesel na mrozie :/
 Dzięki za oświecenie bo naprawdę ostatnio mój mózg chwyta jak stary diesel na mrozie :/