MK4 Montaż rolety pionowej - siatki w Variancie

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
grg474
_
_

MK4 Montaż rolety pionowej - siatki w Variancie

Post autor: grg474 » pn wrz 22, 2014 21:08

Na wstępie wyjaśniam - nie mam problemu z montażem tylko proszono mnie o napisanie porady.
Potrzebujemy:
1. roleta pionowa wraz z uchwytami, które trzymają roletę zapiętą do oparcia tylnych foteli
2. uchwyty podsufitki - 2 tylne i 2 przednie (przednie posiadają miejsce na lampki) - dostępne na allegro - mogą być z golfa, bory, passata
3. 4 podstawy montażowe do których przykręcamy uchwyty podsufitki
Mała rada - kupując siatkę proście o wykręcenie uchwytów siatki z tylnej kanapy. Kupując uchwyty podsufitki proście o wykręcenie uchwytów montażowych bo sprzedający nawet nie wiedzą że można je wykręcić (klucz imbus).
Podsufitka - należy ją zdemontować - od wewnętrznej strony ma wypukłości gdzie powinny zostać zrobione otwory - dlatego jeśli macie ładną nie trzeba kupować nowej. Otworów nie robimy takich jak wypukłość tylko mniejsze i po zamontowaniu spowrotem podsufitki będziemy powiekszać po dopasowaniu uchwytów. Jak mamy zdjętą podsufitkę to przykręcamy podstawy montażowe i tu miałem problem - otóż dawca miał po 4 otwory do przykręcenia podstaw a mój golfik miał tylko po 2 - więc w podstawach zrobiłem po 2 otwory i przykręciłem tak jak trzeba. Po założeniu podsufitki i dopasowaniu uchwytów przykręcamy wszystko jak trzeba. Zapinamy siatkę - roletę do oparcia tylnej kanapy i zapinamy ją po rozwinięciu do uchwytów w podsufitce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2014 13:56 przez grg474, łącznie zmieniany 2 razy.

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”