MK IV klapa z pilota

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

emilek1133
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: ndz wrz 20, 2015 19:30
Lokalizacja: Świdnik

MK IV klapa z pilota

Post autor: emilek1133 » czw lut 04, 2016 16:13

Z czego wziasc te sprezynki??????? :rozpacz:



bartis
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: pn paź 15, 2012 19:37

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: bartis » czw lut 11, 2016 00:57

Pociągnąłem kabel od centralki do silniczka. Jeśli naciśnie się przycisk w klapie, to otwiera się bardzo szybko. Jak otwieram z centralki to klapa się otworzy ale bardzo powoli i ciężko, aż przygasają światełka w środku. Czym to może być spowodowane ?



driwer88
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: pn sty 14, 2013 21:23
Lokalizacja: Wołów k. Wrocławia

MK IV klapa z pilota

Post autor: driwer88 » ndz mar 13, 2016 20:33

Panowie zdjęcia z pierwszego posta wygasły a chciał bym zacząć robotę z klapą jak by ktoś był miły i wrzucił fotkę jak jest zamontowany siłownik slave i w temacie nikt nie napisał które komforty obsługują trzecie przycisk ja mam komfort nr 1J0 959 799 J z góry dzięki



Dawid198
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: wt kwie 19, 2016 21:24

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: Dawid198 » wt kwie 19, 2016 21:31

Witam. Mam Golfa 4 HB z 2002r końcówka roku chciałbym zrobić otwieranie bagażnika z pilota ale nie znalazłem odpowiednich informacji czytałem 2 razy ten temat co znalazłem pytanie to odpowiedzi juz nie było.
1. Mam pilot z 2 przyciskami gdzie mam się wpiąć żeby wziąść sygnał do przekaźnika i czy da sie to zrobić.
2. Jeżeli dolutuje 3 przycisk to czy będę musiał to zaprogramować i gdzie mam się wpiąć jeżeli dam rade to zrobić.



Awatar użytkownika
G0 Karcio
..::VWGolfExclusiveEdition::..
..::VWGolfExclusiveEdition::..
Posty: 1606
Rejestracja: wt lip 21, 2009 17:32
Lokalizacja: Gdynia/Elbląg
Auto: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Silnik: AHF

MK IV klapa z pilota

Post autor: G0 Karcio » śr sie 24, 2016 23:36

Koledzy i koleżanki zaciekawieni tematem...buszując po internecie znalazłem taki filmik jako, że kiedyś bym chciał coś takiego zrobić jak w ori golfach USA (łącznie z ori przyciskami znajdującymi się w kabinie).
https://m.youtube.com/watch?v=2iRqgtQZyJg" onclick="window.open(this.href);return false;
Firma ECS Tuning http://www.ecstuning.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Numer całego zestawu ES#2661176
Pomyślałem sobie, że może kiedyś się zaopatrzę w ten zestawik, ale cena powala..na stronie ECS towar nie dostępny, ale dostępny jest na https://www.awesomegti.com/shop-by-bran ... 4-golf-02/" onclick="window.open(this.href);return false; za jedyne 227.67£ :kac: .


:wub: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=585220 :wub:

_________________________Kupię:__________________________
* RARYTASY do Golf IV, ktoś posiada to proszę o odzew, dogadamy się :hmm: .
* Golf IV/Jetta IV USA jeśli ktoś posiada na części to proszę o odzew.

Skrzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1498
Rejestracja: pt cze 14, 2013 15:23
Lokalizacja: Pòmòrze
Auto: Golf IV
Silnik: AXR

MK IV klapa z pilota

Post autor: Skrzak » czw sie 25, 2016 10:16

Koszą jak za zboże, tak samo jak wiązka samopoziomowania ksenon na Kufatec za 200 pln a samemu byś zrobił za 50. Te sprężyny w siłowniki to się bierze od wiatrówki. Przycisk sobie dolutuj ale obudowe musisz zmienić. U mnie w wariancie trzeci przycisk działa p&p tylko pin w komforcie na którym pojawia się napięcie po jego wciśnięciu musiałem ciągnąć do siłownika w klapie. Było też coś z odbojami z sirocco. W HB można się bawić bo klapa lekka i sama się podniesie ale w kombi to zapomnij. Jakieś na prawdę mocne siłowniki potrzebne.


Kupię:
- wiązkę środka lewej lampy xenon AL Golf 4.
Moje padło: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6320126" onclick="window.open(this.href);return false;

Przemula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 279
Rejestracja: sob gru 03, 2011 12:55

MK IV klapa z pilota

Post autor: Przemula » sob sie 27, 2016 10:20

Ktoś powie jak zlokalizować na pinu w komforcie czy po prostu na zasadzie naciskania przycisku i miernik i patrzę gdzie pojawia się napięcie ?



Skrzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1498
Rejestracja: pt cze 14, 2013 15:23
Lokalizacja: Pòmòrze
Auto: Golf IV
Silnik: AXR

MK IV klapa z pilota

Post autor: Skrzak » sob sie 27, 2016 18:48

Jeszcze zależy jaki masz komfort. Jak na dwie wtyczki to mogę luknąć. Jak na jedną to nie pomogę.


Kupię:
- wiązkę środka lewej lampy xenon AL Golf 4.
Moje padło: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6320126" onclick="window.open(this.href);return false;

Przemula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 279
Rejestracja: sob gru 03, 2011 12:55

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: Przemula » pn sie 29, 2016 19:19

Skrzak pisze:Jeszcze zależy jaki masz komfort. Jak na dwie wtyczki to mogę luknąć. Jak na jedną to nie pomogę.
Raczej dwie . Poszukam zdj bo kiedyś sobie zrobiłem jak miałem go na wierzchu

edit:
sprawdziłem , mam dwie wtyczki.



mamuten20
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 54
Rejestracja: pn maja 10, 2010 21:09
Lokalizacja: kolbuszowa

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: mamuten20 » czw wrz 15, 2016 00:55

czytam i nic nie rozumie z tego może mi ktos wytłumaczyc to na chłopski rozum, krok po kroku



Awatar użytkownika
G0 Karcio
..::VWGolfExclusiveEdition::..
..::VWGolfExclusiveEdition::..
Posty: 1606
Rejestracja: wt lip 21, 2009 17:32
Lokalizacja: Gdynia/Elbląg
Auto: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Silnik: AHF

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: G0 Karcio » śr kwie 11, 2018 07:10

W temacie napisane jest, że potrzebne siłowniki 500N z Passata B5, ale mają być od sedana czy od kombi do MK4 HB? 2 razy temat przeglądałem i coś nie znalazłem tej wieści.

EDIT:
Nie no chyba do MK4 HB mają być z kombi bo z sedana są za któtkie.
Numer takiego siłownika 1J6827550C.


:wub: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=585220 :wub:

_________________________Kupię:__________________________
* RARYTASY do Golf IV, ktoś posiada to proszę o odzew, dogadamy się :hmm: .
* Golf IV/Jetta IV USA jeśli ktoś posiada na części to proszę o odzew.

Epal
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: ndz kwie 17, 2016 18:38

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: Epal » sob lip 21, 2018 23:41




Awatar użytkownika
czolgista1990
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: pt paź 30, 2015 10:15
Auto: Golf mkIV 2.3
Silnik: AQN

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: czolgista1990 » pt sie 10, 2018 09:38

dysponuje ktoś schematem co i jak podłączyć?



wodnik_1974
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: pn lis 22, 2010 15:51

Re: MK IV klapa z pilota

Post autor: wodnik_1974 » śr maja 01, 2019 19:02

Witam .Czy jeszcze ktoś odpowiada w tym temacie? Linki z schematami dawno wygasły i dla potomnych nie zostały już żadne informacje . Sprawa wydaje się niby oczywista lecz jednak jest pod górę w moim przypadku. Oryginalnie posiadam moduł na dwie wtyczki 1j0959799ah a pilot na dwa przyciski ale mimo to powinno działać sterowanie otwieraniem klapy . W moim przypadku z wtyczki 23 z pinu 13 nie wychodzi żaden przewód wiec dorobiłem własny , lecz żadnej reakcji na nim niema jak naciskam przyciski na pilocie . Jest na nim napięcie około 0.8v i żadnych zmian . Czy należny to aktywować w vag ? Czy tez coś jest nie tak z modułem?



ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości