system komfortu w golfie 2 ;)

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » śr cze 23, 2010 21:00

b4 chyba nie bo tam juz dochodzi wiecej kabli do silnika w b3 podejdzie ale sam silnik.szyne musisz zmienic

[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 20:19 ]
[youtube][/youtube]


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Demonszos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: ndz cze 20, 2010 19:55
Lokalizacja: pszczyna

Post autor: Demonszos » pt lip 23, 2010 11:42

toudi pisze:skazany88 napisał/a:
jest sterowanie lampka w srodku poprzez central?
tego niemam ale da sie podobno polaczyc
a co z tym :crazy:

jest wyjscie czasowe na lampke czy nie ?

bo mam całą instalacje z b3 z modułem i wyjściem na 4 szyby i pomału dochodze co z czym

jak sie zamknie kluczem to sie szyby podomykają :hmm:

a czy jest też tak żeby przy otwieraniu sie pootwierały ?



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » pt lip 23, 2010 20:46

a czy jest też tak żeby przy otwieraniu sie pootwierały ?
hehehehe....dobrze ze sie zamykaja.
Demonszos pisze:skazany88 napisał/a:
jest sterowanie lampka w srodku poprzez central?
tego niemam ale da sie podobno polaczyc



a co z tym

jest wyjscie czasowe na lampke czy nie ?
czasowego niema. jak bede mial kiedy chceci to podlacze


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Demonszos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: ndz cze 20, 2010 19:55
Lokalizacja: pszczyna

Post autor: Demonszos » ndz lip 25, 2010 08:29

toudi pisze:Cytat:
a czy jest też tak żeby przy otwieraniu sie pootwierały ?

hehehehe....dobrze ze sie zamykaja.
taka odpowiedź mi nic niedaje :bajer:
toudi pisze:skazany88 napisał/a:
jest sterowanie lampka w srodku poprzez central?
tego niemam ale da sie podobno polaczyc



a co z tym

jest wyjscie czasowe na lampke czy nie ?

czasowego niema. jak bede mial kiedy chceci to podlacze
to poco idą tam kable z krańcówek drzwi?



Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Posty: 1198
Rejestracja: śr gru 27, 2006 13:46
Lokalizacja: Trzebinia/Płoki
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: abrams » wt sie 10, 2010 23:26

Demonszos pisze:jest wyjscie czasowe na lampke czy nie ?

B3 raczej tego niema :)

Demonszos pisze:to poco idą tam kable z krańcówek drzwi?

po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka do momentu otwarcia drzwi moduł powinien dać domknąć szyby :) otwierasz drzwi.. zwierasz do masy1 przewód ( brązowo biały ) moduł się wyłącza :)


Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: skazany88 » ndz gru 12, 2010 19:24

a pytanie masz centralny ori z klucza czy uniwersal. bo w otyg b3 ma domykanie z klucza tzn trzeba recznie trzymac . a uniwersal central zamek podaj sygnal tylko na wchile (1sek) ?



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: toudi » ndz gru 12, 2010 20:17

nie mam ori centralnego.mam scyzoryk z passata b5 i wkladka z alarmem..po zamknieciu auta szyby sie same domykaja.sygnal jest podawany z centralnego do komfortu.z tego co pamietammusialem dac przekaznik


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Posty: 1198
Rejestracja: śr gru 27, 2006 13:46
Lokalizacja: Trzebinia/Płoki
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: abrams » pn gru 13, 2010 01:28

skazany88, sa uniwersalne alarmy na allegro ktore daja 30 sekund sygnal na domykanie szyb...

toudi,
toudi pisze:nie mam ori centralnego.mam scyzoryk z passata b5 i wkladka z alarmem
możesz rozwinąc troche.. może o jakieś fotki ? :)


Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: toudi » pn gru 13, 2010 18:57

no to tak..kupilem scyzoryk z passata http://allegro.pl/kluczyk-scyzoryk-vw-p ... 81615.html" onclick="window.open(this.href);return false; taki tyle ze moj jak nowka wyglada do tego dopilowalem grot zeby pasowalo.kupilem centralny chyba za 40zl albo taniej..do tego kupilemalarm w cenie tak kolo 200zl gdzie zamiast pilotow byly wkladki ktore pasowaly do ori scyzoryka..puzniej kupilem ten system komfortu.po podlaczeniu systemu byl tam kabel chyba brazowy ktory wpiolem do alarmu ktory daje sygnal do centralnego o zamknieciu auta...w pilocie mialemtez opcjeotwierania bagaznikaktory tez podpiolem i otwiera sie z pilota


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Posty: 1198
Rejestracja: śr gru 27, 2006 13:46
Lokalizacja: Trzebinia/Płoki
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: abrams » wt gru 14, 2010 21:35

masz jakieś fotki ??


Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: toudi » wt gru 14, 2010 21:56

czego??
scyzoryka
komfortu??


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: skazany88 » wt gru 14, 2010 23:07

abrams pisze:skazany88, sa uniwersalne alarmy na allegro ktore daja 30 sekund sygnal na domykanie szyb...


mam juz alarm wiec niebede zmienial ale wstawie przekaznik z opozniaczem zwlocznym ( do lampki oswietlenia ) polonez ma takie cudo. i moj alarm (1 sek) bedzsie zalaczal przekaznik na 15 sek (wystraczy na dwie szyby)

P.S kupilem dzis modulik . bede dzialal :D



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: toudi » śr gru 15, 2010 00:10

skazany88, pochwal sie i dodaj cos od siebie


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: skazany88 » sob sty 01, 2011 13:20

toudi pisze:skazany88, pochwal sie i dodaj cos od siebie

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=373046" onclick="window.open(this.href);return false; schemacik



ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości