system komfortu w golfie 2 ;)

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

system komfortu w golfie 2 ;)

Post autor: toudi » ndz cze 06, 2010 23:29

majac szyby w elektryce z jakiegos audi wpadlem na pomysl polozenia calej instalacji i tak pare godzin na allegro i znalazl sie caly zestaw za 100zl z passata b3 :food:
raczki wywalilem a przelaczniki wstawilem do drzwi.komputer wstawilem pod fotel z tylu a kable poszly do drzwi
Obrazek Obrazek Obrazek
pozostalo mi tylko podpiac 3kable.do centralnego aby po wlaczeniu alarmu domkly sie szyby masa do drzwi i akbel do oswietlenia kabiny ale to juz na dniach bedzie zrobione.
szyby domykaja sie tak jak w golfie 3 .przytrzymam dluzej to sie domknie albo opusci a szyba od pasazera tylko w komforcie sie otwiera.aby zamknac trzeba trzymac ja w standardzie.jeden gruby kabel czerwony wpiolem do skrzynki jako staly plus i jeden jako plus (czarny) do stacyjni.przy sterowniku wychodza 2masy ktore przykrecilem do pasow z tylu..jak by ktos pomysla to by zostawil raczki z przelacznikami.ja juz mialem dziury w tapicerce. bedemial wiecej danych to wszystko wstawie do konca.czas montazu 3 godziny


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
Dioda83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 702
Rejestracja: pn mar 14, 2005 13:31
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Dioda83 » wt cze 08, 2010 17:33

A czy posiadasz może schemat instalacji takiego modułu (pdf), tak aby móc go zaadoptować do instalacji Mk2? :bajer:


SPRZEDAJĘ
Mój Mk2
Obrazek
www.wsercupolska.org

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » wt cze 08, 2010 19:45

sie robi pomalu.do tygodnia wstawie ,brakuje mi jeszcze 3kabli podpiac.szyby dzialaja.

[ Dodano: Wto Cze 08, 2010 19:45 ]
Dioda83 pisze:A czy posiadasz może schemat instalacji takiego modułu (pdf), tak aby móc go zaadoptować do instalacji Mk2? :bajer:
ciekawe czy ktos ma jeszcze taki modul w golfie2??


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Posty: 1198
Rejestracja: śr gru 27, 2006 13:46
Lokalizacja: Trzebinia/Płoki
Kontakt:

Post autor: abrams » pn cze 14, 2010 00:50

toudi pisze:ciekawe czy ktos ma jeszcze taki modul w golfie2??
Ja "jeszcze" nie :)

RasPL chyba zakłada już ...

Teraz pytanie koło sterownika masz czerwono żółty przewód ... ;) podpiołeś go pod coś ?? wykorzystujesz go ??


Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » pn cze 14, 2010 17:37

abrams pisze:Teraz pytanie koło sterownika masz czerwono żółty przewód
zostaly mi 3 kable do wpiecia..zostalami kostka na ktorej mam + i - i za nic nie wiem gdzie ja wpiac.nie mam schematu do 3d tylko do 5d a tam jest inaczej.
marianmk2 pisze:?Da rade wpiąć sie jakoś z nieoryginalnego C.Z na pilot,jeśli ma wyjście do modułu domykania okien po zamknięciu?
+ podajesz z centralnego na system i domykaja sie szyby same po zamknieciu.ja mialem prowizorycznie zrobiona instalacje do szyb gdzie guzik u pasazera nie dzialal a teraz wszystkie 3 dzialaja

[ Dodano: Pon Cze 14, 2010 22:19 ]
dzisiaj troche podzialalem i tak:
-podpiolem czerwono-czany kabel na przekazniku do centralnego i po zamknieciu z pilota domyka sie pierw szyba pasazera a pozniej kierowcy :okej:
-i niebiesko bialy podpiolem pod kabel z podswietlania przelacznikow bo niewiedzialem gdzie podpiac sie w skrzynke(moze ktos wie gdzie tam jest wolne miejsce)

jeszcze zostalo mi do podpiecia krancowka do drzwi i kabelek do lampki

jak by ktos mial taka instalacje chetnie pomoge w podpieciu na pw


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: skazany88 » wt cze 15, 2010 13:55

a powiedz ile kabli maja siłowniki ? bo z tego co sie orientuje by móc odpalic taki moduł niewystarczy 2 kable ( 4-5 bodajze jest )
Ostatnio zmieniony wt cze 15, 2010 13:58 przez skazany88, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » wt cze 15, 2010 16:40

skazany88 pisze:a powiedz ile kabli maja siłowniki ? bo z tego co sie orientuje by móc odpalic taki moduł niewystarczy 2 kable ( 4-5 bodajze jest )
z passata b3 wystrcza zwykle podnosniki co masz na dwa kable.mozesz zostawic swoje.ja mam z jakiegos audi.rozebralem normalne na czesci pierwsze i wstawilemw miejsce korbki silniczek.juz tak mam 2 lata i jest dobrze.za 3 silniczki kiedys dalem chyba 50zli jeden mam na zapas.ostatnio kupilem 4silowniki z hyundaja pony za 0.5 czystej :grin: i tez wystarczy podmienic i bedzie chodzic.mnie ten zestaw co mam wyszedl jakies 170zl.ori chodza w cenie 250zl co dla mnie jest smieszna cena za cos co mozna zrobic taniej i lepiej.dzisiaj skladam wszystko do kupy i kable chowe pod deske.pytajcie sie o takie zestawy na allegro to pomoge w instalacji na pw.wejdzie pod ori silniczki do golfa


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: skazany88 » śr cze 16, 2010 14:16

to super sprawa ze podejdzie pod oryg podnosniki :). powiedz teraz jak wyglada sprawa z przyciskami? . moga byc oryginalne. w module sa przekazniki czyli wystarczy by podawaly sygnal góra doł bez zmiany biegunowosci. dobrze rozumie?

było by super gdybys opisal te piny gdzie co idzie? stworzy sie schemat dla potomnych
Ostatnio zmieniony sob gru 25, 2010 15:34 przez skazany88, łącznie zmieniany 33 razy.



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » śr cze 16, 2010 16:45

wiazke mialem cala niepocieta z auta.guziki sa podobne co w golfie tyle ze trzeba by pomiezyc i lutowac.ja zalozylem guziki z paska bo wiazka byla cala.szyby dzialaja na zasadzie przeciazenia.szyba sie opusci do konca jest obciazenie i modul wylacza szybe.ja mialem cala wiazke gdzie bylo trzeba podpiac tylko 6kabli by wszystko dzialalo.jak masz ori wtyczki w silniczkach to byc moze beda pasowac do tych z paska.janiemialem wcale i musialem sam zrobic.
wieczorem spisze co mi zostalo z kabli i co gdzie podpiolem.najlepiej kupic gotowa wiazke a nie bawic sie w ciagniecie calej instalacji.


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: skazany88 » śr cze 16, 2010 19:04

oryginalna wiazka niewchodzi w gre bo i tak niebde mial sterowania w drzwiach. mam w konsoli. czyli szybe pasazera pod reka. wiec instalke zrobbie bo to nic wielkiego szkoda tamta psuc.

czekam na opis gdzie co i jak idzie.

mozesz napisac jakie funkcje ma ten modul
domykanie szyb poprzez przytrzymanie
domykanie szyb pokolei przez central

co jescze?
jest sterowanie lampka w srodku poprzez central?
jest bajer ze mozna odsuwac szyby przez 30sek od otwarcia drzwi kier?



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » śr cze 16, 2010 22:20

skazany88 pisze:oryginalna wiazka niewchodzi w gre bo i tak niebde mial sterowania w drzwiach. mam w konsoli. czyli szybe pasazera pod reka. wiec instalke zrobbie bo to nic wielkiego szkoda tamta psuc.
mam ori wiazke i wszystko mialem gotowe oprucz 6 kabli.mam schemat na 4 szyby to wysleci na pw.nie skladalem wiazki od zera.
skazany88 pisze:mozesz napisac jakie funkcje ma ten modul
domykanie szyb poprzez przytrzymanie
domykanie szyb pokolei przez central
to ma
skazany88 pisze:jest sterowanie lampka w srodku poprzez central?
tego niemam ale da sie podobno polaczyc.
jest bajer ze mozna odsuwac szyby przez 30sek od otwarcia drzwi kier?
pierwszy raz o czyms takim slysze
skazany88 pisze:oryginalna wiazka niewchodzi w gre bo i tak niebde mial sterowania w drzwiach
do sterownika mam tak dlugie kable ze lezy pod kanapa

http://forum.vw-passat.pl/attachment.ph ... 1256146653
zapozyczone z forum passata
Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 22:31 przez toudi, łącznie zmieniany 1 raz.


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Awatar użytkownika
skazany88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: czw wrz 13, 2007 14:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: skazany88 » czw cze 17, 2010 14:09

ok to ja bede probowal ze schematu rozpisywac na powyzszym spisie, jak cos pomagaj. jak ogarne co i jak kupuje modulik:)

[ Dodano: 17 Cze 2010 14:58 ]
tyle dalem rady. teraz pasuje bys powiedzial jak dziala przleacznik z passata od pasazera albo z tyłu ten naprostszy . zeby to przetłumaczyc na guziki od mk2


1 to masa
2 +12 podswietlenie ( w pasku jest po stycyjce) zlacze D
5 to sygnal po nacisnieciu albo 3lub4


zgadza sie?
Ostatnio zmieniony czw cze 17, 2010 15:11 przez skazany88, łącznie zmieniany 2 razy.



Awatar użytkownika
toudi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1470
Rejestracja: śr lut 02, 2005 09:28
Lokalizacja: dabrowa gornicza
Kontakt:

Post autor: toudi » czw cze 17, 2010 15:18

prawa szyba po przytrzymaniu sie sama otwiera.zamykac juz trzeba trzymac, a kierowcy wgore i dola auto.jutro bede robil przy aucie to spisze reszte.


[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]

Demonszos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: ndz cze 20, 2010 19:55
Lokalizacja: pszczyna

Post autor: Demonszos » śr cze 23, 2010 19:07

a czy do drzwi przednich nie spasują podnośniki tylne z paska b3/b4 :bajer:



ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości