[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
Damiano GTi
GOLF MK2 lover
GOLF MK2 lover
Posty: 809
Rejestracja: sob lip 18, 2009 16:09
Lokalizacja: Wolsztyn PWL
Kontakt:

Re: [Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: Damiano GTi » czw lip 09, 2015 11:44

Wcześniej miałem licznik vdo a teraz moto meter. Prędkościomierz przełożyłem vdo do licznika moto meter. O jakiej płytce mówisz?

☆★☆ XPERIA T3 GTi ☆★☆ - tapatalk


Obrazek
Moja GOLFINA ;): viewtopic.php?f=87&t=527245" onclick="window.open(this.href);return false; :bigok:

SPRZEDAM ! viewtopic.php?f=119&t=554274" onclick="window.open(this.href);return false;

KUPIĘ GOLFA MK1 firmy WADER !!!

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: rysiektr » czw lip 09, 2015 14:14

marcinek84 pisze:płytkę z predkosciomierzu odpowiedzialna za kontrolke i brzeczyk.
mówisz, że czujnik halla przy liczniku jest odpowiedzialny za brzęczyk?


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Posty: 1974
Rejestracja: wt gru 11, 2007 18:02
Lokalizacja: Józefów, Piaski, LSW
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: marcinek84 » czw lip 09, 2015 23:55

Nie czujnik halla a płytka pod tarczą licznika. Po wyjęciu licznika z tyłu masz stabilizator stabiliza i obok wtyczkę na kilka pinow tam wchodzi sygnał z czujnika 0,3 1,8 bar i chodzi o tą niedużą płytkę ktora jak dobrze pamiętam można wyjąć po zdemontowaniu tarczy licznika.
Damiano GTi, jak przełożyłes cały predkosciomierz to zostaje szukać na drodze od czujnika. Bo pisałeś że wcześniej działało


Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: rysiektr » pt lip 10, 2015 08:38

FAktycznie kojarzę, że coś jest...a czy na płytce licznika z MFA nie jest to na tej samej płytce, co cały licznik?


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
Damiano GTi
GOLF MK2 lover
GOLF MK2 lover
Posty: 809
Rejestracja: sob lip 18, 2009 16:09
Lokalizacja: Wolsztyn PWL
Kontakt:

Re: [Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: Damiano GTi » pt lip 10, 2015 17:00

Na początek wróci stary licznik z zegarem analogowym i zobaczę czy będzie cisza. Jeśli tak to licznik trzeba będzie znalesc inny.


Edit

Wstawiłem stary licznik i problem z kontrolką ten sam.. Otworzyłem maskę oglądam i co widzę? Kabel od czujnika się przerwał :mad: naprawiłem i problem znikł :D
☆★☆ XPERIA T3 GTi ☆★☆ - tapatalk


Obrazek
Moja GOLFINA ;): viewtopic.php?f=87&t=527245" onclick="window.open(this.href);return false; :bigok:

SPRZEDAM ! viewtopic.php?f=119&t=554274" onclick="window.open(this.href);return false;

KUPIĘ GOLFA MK1 firmy WADER !!!

Awatar użytkownika
karl44
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 85
Rejestracja: pn lis 14, 2011 19:37
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: karl44 » pn lip 20, 2015 20:12

Mam takie pytanko, pinout 2 w białej kostce mam pusty, jak dorobić do niego kabel? Bo musze tam podpiąć obrotek. Lutowanie jest mocno utrudnione. Ktoś ma jakiś patent na t?



Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: rysiektr » pn lip 20, 2015 21:52

Potrzebujesz styk/pin do kupienia w sklepach z elektronika, ewentualnie kup 2 wiązkę na dawce.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
centek1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 441
Rejestracja: pn lis 01, 2010 18:46
Lokalizacja: Gorzeń CNA

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: centek1991 » pn maja 02, 2016 23:54

Witam, jestem po swapie vr6 w mk2 i nie mam obrotomierza, zamontowałem zegary z mk3 vr6, wiem ze musze się podpiąć pod linie k i pod cewkę, tylko nie wiem pod który pin w cewkę pod tą klapka, wie może ktoś ?:)


Jest : Golf III GTI 2.0 8v
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=484487" onclick="window.open(this.href);return false; My GTI
Obrazek
ZAPRASZAMY :)

Był: VW GOLF 2 1.8 ABS ;]
2013 - I ZLOT VAG PERFORMANCE SQUAD, VW MANIA
2014 - ROZPOCZĘCIE SEZONU VAG FAMILIA IŁAWA, VAG STORY ZDBICE
2015 - II ROZPOCZĘCIE SEZONU VAG FAMILIA IŁAWA
GTI - Wyraża wiecej niz tysiąc słów

Awatar użytkownika
Demoonek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 50
Rejestracja: śr sty 12, 2005 18:01
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: Demoonek » pt paź 07, 2016 11:06

ygd,

Czesc. wspominasz w pierwszym poscie ze jesli posiada sie licznik na jedna wtyczke ( mam gti 89' 16v KR z obrotkiem do 7k na jeden wtyk i mfa) to trzeba konbinowac adapter jesli chcesz zalozyc licznik z dwoma wtyczkami (chcialbym do 8k obrotomierz ale wszedzie sa tylko takie licnziki z dwoma wtyczkami). czy ktos juz opracowal taki temat?
pozdrawiam



tonnydenny
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: sob gru 17, 2016 11:33

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: tonnydenny » sob gru 31, 2016 19:43

Witam jestem wkur...... mam jette 90r jedna wtycka 950 numer i 200km/h silnik 1.6 kupijem zegary s obrotomierzem kable do mfa i niewjem jak sie nazywa po polsku to na wycyracki s prisickami do mfa ... licnik jestt s numerem 950 i 220kmh zalozylem popiołem a obroto. Niedziałający to mamal pecha a jestem 0.1%? Albo moze byc problem inaczy dodaje zdjenczaObrazekObrazek



Awatar użytkownika
Dioda83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 702
Rejestracja: pn mar 14, 2005 13:31
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Re: [Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: Dioda83 » ndz sty 01, 2017 22:08

tonnydenny pisze:Witam jestem wkur...... mam jette 90r jedna wtycka 950 numer i 200km/h silnik 1.6 kupijem zegary s obrotomierzem kable do mfa i niewjem jak sie nazywa po polsku to na wycyracki s prisickami do mfa ... licnik jestt s numerem 950 i 220kmh zalozylem popiołem a obroto. Niedziałający to mamal pecha a jestem 0.1%? Albo moze byc problem inaczy dodaje zdjenczaObrazekObrazek
To na "na wycyracki s prisickami do mfa ..." się nazywa manetka MFA, poza tym weź popraw ten tekst bo końcówki Twojego postu za cholerę zrozumieć nie można...


SPRZEDAJĘ
Mój Mk2
Obrazek
www.wsercupolska.org

tonnydenny
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: sob gru 17, 2016 11:33

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: tonnydenny » pn sty 02, 2017 10:11

Sorry za ten polski język pisze jak najlepiej moge nie jestem polakiem... no ale do tego licznika gdzie moze być problem ze nie działa



Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: rysiektr » pn sty 02, 2017 14:27

Sprawdź Czy do kostki licznika do pinu 10go - przewód zielony jest przejście z pinu 12 w kostce G1 skrzynki bezpieczników

Obrazek


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
Dioda83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 702
Rejestracja: pn mar 14, 2005 13:31
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Re: [Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.

Post autor: Dioda83 » pn sty 02, 2017 22:18

tonnydenny pisze:Sorry za ten polski język pisze jak najlepiej moge nie jestem polakiem... no ale do tego licznika gdzie moze być problem ze nie działa
No teraz jest rewelacyjnie. :bajer: Co do licznika, ze zdjęć widać że to Motometer, a o ile mnie pamięć nie myli, to te zegary miały inny układ połączeń w kostce niż VDO. Jakiej firmy masz obecnie zegary VDO czy Motometer?


SPRZEDAJĘ
Mój Mk2
Obrazek
www.wsercupolska.org

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości