[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Posty: 1787
Rejestracja: śr lip 11, 2007 10:52
Lokalizacja: TBU
Kontakt:

Post autor: Xabingo » sob lip 25, 2009 20:04

KuScH, szyba nie będzie przeszkadzała centralnemu, więc nie ma obaw.
Ja mam centralny firmy STIG i działa mi już rok. Tylko, że ja mam centralny + alarm + zamykanie z pilota typu scyzoryk (kluczyk i pilot w jednym)


MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Awatar użytkownika
HakaHaka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 17
Rejestracja: ndz maja 10, 2009 14:40
Lokalizacja: Krosno

Post autor: HakaHaka » ndz lip 26, 2009 13:28

Panowie mam małe pytanko... Mam centralny jakiś "no-name" działa wszystko pięknie ładnie tylko po otwarciu z pilota automatycznie zamyka się po kilku sekundach (chyba 10-15s). Problem polega na tym ze otwieram, siadam jadę a kiedy chce wysiasc musze otwierać z rygielka bo automatycznie sie zamyka a klamka wewnętrzna nie otwiera zamkniętych drzwi. Wkurza mnie to troche. Wiem ze w passacie b3 są takie zamki które po pociagnięciu klamki od środka automatycznie otwierają takze zamkniete drzwi(wcisniety rygielek). Moze ktoś próbował włożyc zamek passatab3 do golfa mk2? czy pasuje bez problemu?



Awatar użytkownika
pnowak2
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 171
Rejestracja: pt lut 13, 2009 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Kontakt:

Post autor: pnowak2 » pn lip 27, 2009 15:28

KuScH pisze:Świetna fotoporada. Mam pytanko do autora jak spisuje się konkretnie ten zestaw centralnego z allegro?? Nie jest to jakiś szmelc działający pół roku? I pytanko ogólne, takie zamocowywanie siłowników nie będzie kolidowało z założenie elektrycznych szyb?? Pozdrawiam
Nie ma problemu jak na razie, od czasu założenia działa niezawodnie.
Testem będzie przetrwanie zimy, dlatego na razie nie ma co pisać czy jest trwały czy nie - Firma kompletu zamka to STIG.

Na pewno przylozylem sie do montazu wiec raczej kwestia jakosci zamka pozostaje.



Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Posty: 1787
Rejestracja: śr lip 11, 2007 10:52
Lokalizacja: TBU
Kontakt:

Post autor: Xabingo » pn lip 27, 2009 17:10

HakaHaka, w tym centralnym co ja mam też jest taka funkcja.
W czasie jazdy gdy nacisnę ham.nożny to po ok.15 sekundach zamykają się drzwi, po wyłączeniu silnika otwierają się automatycznie.
A jak zamykasz pilotem samochód i otworzysz go z powrotem to on się za kilkanaście sekund zamknie sam - takie zabezpieczenie na wypadek jak byś przypadkowo otwarł samochód. To pewnie w Twoim centralnym tą funkcję da się wyłączyć. W moim nie podłącza się po prostu jednego kabelka do czujnika hamulca i już...


MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Awatar użytkownika
pnowak2
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 171
Rejestracja: pt lut 13, 2009 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Kontakt:

Post autor: pnowak2 » śr gru 23, 2009 12:56

Póki co po 17 stopniowym mrozie zamek nie odmowil posluszenstwa i sprawuje sie doskonale.
Jak na razie STIG sie spisal i nie mozna na niego narzekac.



Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Posty: 1787
Rejestracja: śr lip 11, 2007 10:52
Lokalizacja: TBU
Kontakt:

Post autor: Xabingo » śr gru 23, 2009 15:03

pnowak2 pisze:Póki co po 17 stopniowym mrozie zamek nie odmowil posluszenstwa i sprawuje sie doskonale.
Jak na razie STIG sie spisal i nie mozna na niego narzekac.
U mnie to samo - działa bez zarzutów...


MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

barszczoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: sob lis 14, 2009 23:35
Lokalizacja: Tczew

Post autor: barszczoo » pt mar 26, 2010 23:10

Mam problem z elektryka po zainstalowaniu centralnego zamka...
Mianowicie, skaczą mi obroty przy większym poborze prądu. Wpiąłem się w +12V przed skrzynką z bezpiecznikami, a masę dałem z śruby mocującej klamkę otwierania maski. Jakieś przebicie czy co?
Mam benzyna + gaz i początkowo myślałem, że mam małe obroty na gazie po prostu, ale na benzynie jest to samo. Wyłączone światła ładnie chodzi, włączę światła/wycieraczki/kierunki samochód zaczyna się trząść, a raz mi nawet zgasł... Elektrykiem nie jestem ... :(



Awatar użytkownika
mateuszma85
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 229
Rejestracja: czw wrz 17, 2009 14:27
Lokalizacja: Wrocław/Oława [ DOA ]

[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Post autor: mateuszma85 » sob sty 22, 2011 00:24

a ja mam pytanie jak zrobić centralny w klapie bagaznika? mam mk2 3D i z drzwiami nie było problemu ale nie mam jeszcze do końca pomysłu na to jak rozwiązać problem centralki w klapie.
Ma ktoś jakieś fotki jak to wyglada po zamontowaniu?



Awatar użytkownika
pnowak2
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 171
Rejestracja: pt lut 13, 2009 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Kontakt:

[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Post autor: pnowak2 » pn paź 17, 2011 21:58

mija drugi rok od zamontowania, zamek działa bez zarzutu, polecam !



Awatar użytkownika
pnowak2
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 171
Rejestracja: pt lut 13, 2009 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Kontakt:

[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Post autor: pnowak2 » czw lut 16, 2012 13:37

Minął 3 rok i zamek szlag trafił.
Centralka przestała reagować, przypuszczalnie przez obecne mrozy -25 st C w naszym mieście gdzie golf stał na dworze tydzień.

pozdrawiam.



Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Posty: 1787
Rejestracja: śr lip 11, 2007 10:52
Lokalizacja: TBU
Kontakt:

[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Post autor: Xabingo » czw lut 16, 2012 20:24

pnowak2, u mnie też padła centralka i zamontowałem nową która wytrzymała 1 rok.


MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Awatar użytkownika
pnowak2
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 171
Rejestracja: pt lut 13, 2009 15:32
Lokalizacja: Łaziska Górne
Kontakt:

[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Post autor: pnowak2 » czw maja 10, 2012 09:01

Wróć ! Central jednak działa, po umyciu auta i wysprzątaniu go nagle wszystko wróciło do normy. Pewnie jakiś kabel się tylko poluzował ! :)



Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 823
Rejestracja: sob gru 10, 2011 16:17
Lokalizacja: Gęstowice

[mk2] Fotoporada jak zamontować centralny zamek

Post autor: Sokol9185 » pt maja 25, 2012 09:31

tak albo centralka już miała dość tego syfu:P:P:P żarcik
mateuszma85,
a ja mam pytanie jak zrobić centralny w klapie bagażnika? mam mk2 3D i z drzwiami nie było problemu ale nie mam jeszcze do końca pomysłu na to jak rozwiązać problem centralki w klapie.
Ma ktoś jakieś fotki jak to wygląda po zamontowaniu?

nie wiem jak dalej cię interesuję jak to wygląda po zamontowaniu to wygląd tego masz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=28" onclick="window.open(this.href);return false; na trzeciej stronie masz foto jak u siebie to zamontowałem


Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :):)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;

kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości