[MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
nie bedzie ci dzialal inny moduł ,a swój mozesz zrobic zeby ci dzialaly szyby z pilota ale o tym to jest jak ci juz pisałem na poczatku tematu ,poszukaj moich postow to bedziesz wiedział co i jak
Ok . Dziękuje za odpowiedz .
Przeczytałem cały temat jeszcze raz i już chyba wiem co i jak zrobić , potrzebny tylko kabelek na COM , mam rację ?
Pozdrawiam
Tomasz
Przeczytałem cały temat jeszcze raz i już chyba wiem co i jak zrobić , potrzebny tylko kabelek na COM , mam rację ?
Pozdrawiam
Tomasz
tak i laptop który takie wejscie ma ,powodzeniaszczuru92 pisze:potrzebny tylko kabelek na COM , mam rację ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czytam i chęci na ową funkcję sobie narobiłem ;] pytanie tylko jak sprawdzić jaki moduł komfortu sie posiada? 1CO czy 1J0 ... bo nie wiem czy kabel kupować...
I jaki do tego celu lepszy VAG com czy VAG na Usb? Mój golf to AXR rok produkcji 2002
I jaki do tego celu lepszy VAG com czy VAG na Usb? Mój golf to AXR rok produkcji 2002
Zapraszam do oceny http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=358401
masz 1CO i bezproblemu czechem jednym kliknieciem bedziesz miał ta funkcje odblokowana
Mam Golfa z tego samego rocznika i z tym silnikiem kablem z allegro z 30zł dziś aktywowałem tą funkcję czeskim programem.cinek18-86 pisze:Mój golf to AXR rok produkcji 2002
Bez dymu nie ma ognia... TDI
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dziei Panowie,kabelek już zamówiony Ciekawi mnie tylko dlaczego VW nie robił tej funkcji w standardzie skoro tak łatwo można ją samemu odblokować...Czy tym samym kablem można diagnozować auto?
bo pobierał opłate jak kupowal ktos z salonu i chciał taka opcje -to nie trudno zrozumiećcinek18-86 pisze:Ciekawi mnie tylko dlaczego VW nie robił tej funkcji w standardzie skoro tak łatwo można ją samemu odblokować.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wszystko robie jak w opisie i działać nie chce...Trzeba wybrać u mnie port "com3" żeby było połączenie a kiedy klikam na "aktivace oken" po chwili wyskakuje mi komunikat "jednotka neodpovida" czy jakoś tak co oznacza jednostka nie reaguje...O co tu biega panowie?Próbowałem zmienić port ale wtedy brak połączenia.Sterowniki do kabla z neta zainstalowane.
Re: [MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota
jaki masz kabelek ?? ja u siebie mialem tak samo... odinstalowalem sterowniki i zainstalowalem jeszcze raz. zmiana com na 1... i dzialalo... zmien port USB... tez pomagacinek18-86 pisze:Wszystko robie jak w opisie i działać nie chce...Trzeba wybrać u mnie port "com3" żeby było połączenie a kiedy klikam na "aktivace oken" po chwili wyskakuje mi komunikat "jednotka neodpovida" czy jakoś tak co oznacza jednostka nie reaguje...O co tu biega panowie?Próbowałem zmienić port ale wtedy brak połączenia.Sterowniki do kabla z neta zainstalowane.
cinek18-86, a napewno masz współpracujący moduł komfortu? Zrób tak jak pisze kolega zmień numer portu COM na 1. W menadżerze urządzeń wchodzisz na porty com później na kable i tam dajesz właściwości i zmieniasz.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Z tego co koledzy piszą powyżej to mam moduł 1 CO choć ja sam nie wiem jak sprawdzić jaki posiadam.Mam fabryczne domykanie z kluczyka+fabryczny alarm.Gdzie w zasadzie zmienia się te porty?(gdzieś w laptopie trzeba też coś poprzestawiać??)W czeskim programie w ustawieniach zmieniałem,z możliwych 32 portów jest u mnie połączenie na COM 3 czyli na trzecim porcie,reszta martwa ale domykanie i tak nie działa
masz vag com wejdz w adres 46 i wyskoczy jaki masz modul comfortu
Re: [MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota
Moj komputer pp wlasciwosci sprzet menadzer szukasz porty com na wybrany port klikasz pp wlasciwosci zaawansowane i zmieniasz numer portu... dla xpcinek18-86 pisze:Z tego co koledzy piszą powyżej to mam moduł 1 CO choć ja sam nie wiem jak sprawdzić jaki posiadam.Mam fabryczne domykanie z kluczyka+fabryczny alarm.Gdzie w zasadzie zmienia się te porty?(gdzieś w laptopie trzeba też coś poprzestawiać??)W czeskim programie w ustawieniach zmieniałem,z możliwych 32 portów jest u mnie połączenie na COM 3 czyli na trzecim porcie,reszta martwa ale domykanie i tak nie działa