ZALEK pisze:potrzebuje usunąć morę z nowo położonego lakieru jak sie za to zabrać? papier 1500-2000?
papier 2000,
twarda gąbka
miękka gąbka
pasta polerska "grubościerna"
pasta wykończeniowa(usunięcie hologramów)- przykładowo politura od 3M z niebieskim korkiem
Uwaga na ranty

Kolega może użyć past 3M w kolejności zielona, żółta, niebieska. i będzie git.
 Kolega może użyć past 3M w kolejności zielona, żółta, niebieska. i będzie git.

) z mozliwościa płynnego regulowania obrotów 600-3000rpm i mocy 2200W. Do polerowania uzywałem pasty Farecla bo podobno dobra i zwykłej białej gąbki polerskiej kupionej w lokalnym sklepie za 20-30 zł, wiem ze polerując Fareclą robi sie to na mokro bo można przypalić, problem w tym że gdy zaczynałem to rzucało tym wszedzie, po chwili cały samochód usyfiony i ja białą pastą a po polerowaniu efekt taki średni nie wspominajac ze zostawały dosyc widoczne koła po polerowaniu i wtedy w ruch szła ścierka i recznie zwykłą pastą typu Tempo K2 jechałem cały samochód i dopiero wtedy był jakiś efekt. Całość zajmowała mi ok godzinę i jakies 4h jak nie wiecej na doczyszczenie.
 ) z mozliwościa płynnego regulowania obrotów 600-3000rpm i mocy 2200W. Do polerowania uzywałem pasty Farecla bo podobno dobra i zwykłej białej gąbki polerskiej kupionej w lokalnym sklepie za 20-30 zł, wiem ze polerując Fareclą robi sie to na mokro bo można przypalić, problem w tym że gdy zaczynałem to rzucało tym wszedzie, po chwili cały samochód usyfiony i ja białą pastą a po polerowaniu efekt taki średni nie wspominajac ze zostawały dosyc widoczne koła po polerowaniu i wtedy w ruch szła ścierka i recznie zwykłą pastą typu Tempo K2 jechałem cały samochód i dopiero wtedy był jakiś efekt. Całość zajmowała mi ok godzinę i jakies 4h jak nie wiecej na doczyszczenie.

+ Climatronic
 + Climatronic  + grzane skóry i inne wodotryski
  + grzane skóry i inne wodotryski  

Co polecacie do ręcznej polerki, żeby trochę odświeżyć lakier ?
  Co polecacie do ręcznej polerki, żeby trochę odświeżyć lakier ?