Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
Piter88m
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 14
Rejestracja: pn wrz 25, 2017 19:34

Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: Piter88m » wt wrz 26, 2017 20:22

odświeży ktoś fotki w tym wątku ;) ? bo chcę podłączyć te 4 brakujące kable a nie ogarniam gdzie :pub:



riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1127
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: riccardoa » śr wrz 27, 2017 10:19

Piter88m pisze:bo chcę podłączyć te 4 brakujące kable a nie ogarniam gdzie
Piny w kostkach masz ponumerowane opis jest na pierwszej stronie co i jak.A jak chcesz zdjęcia to tu masz na przykładzie Passata,ale kostki są takie same https://forum.vw-passat.pl/topic/25751- ... -3b-i-3bg/" onclick="window.open(this.href);return false;



riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1127
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: riccardoa » śr wrz 27, 2017 13:30

Piter88m pisze:bo chcę podłączyć te 4 brakujące kable a nie ogarniam gdzie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... ead#unread" onclick="window.open(this.href);return false;



thonson
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: czw kwie 16, 2009 11:02
Lokalizacja: Brzesko

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: thonson » wt paź 09, 2018 00:13

Kupiłem do mojego licznika manetki, wszystko hula oprócz spalania. Kabl od spalania jest podpięty do kompa. Co mam jeszcze zrobić żeby mi pokazywało spalanie?



riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1127
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: riccardoa » wt paź 09, 2018 07:23

Prawdopodobnie trzeba będzie edytować komórki epromu. Jaki licznik?



szerszen1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 14
Rejestracja: pt cze 23, 2017 07:30

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: szerszen1 » wt lis 27, 2018 08:54

a czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy da się wymienić sam wyświetlacz na obrotomierzu żeby wyświetlał dane z MFA?



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18909
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: Qto » wt lis 27, 2018 12:16

To już lepiej wstawic wyświetlacz na środku i zrobić pełny FIS :los2:
Nie da się


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

michaf1994
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 127
Rejestracja: wt lut 21, 2017 20:36
Lokalizacja: Konin

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: michaf1994 » śr lis 28, 2018 09:29

Qto pisze:
wt lis 27, 2018 12:16
To już lepiej wstawic wyświetlacz na środku i zrobić pełny FIS :los2:
Nie da się
Tu się z Tobą nie zgodzę. Wyświetlacze na obrotomierzu i prędkościomierzu są wymienialne - przynajmniej te zwykłe, bo MFA nie miałem w rękach.


Własnoręcznie zrobione: Climatronic, 4x el. szyby, el. podgrzewane lusterka, nagłośnienie 4 drzwi, podgrzewanie siedzeń, montaż sterowania odcinkiem lędźwiowym, ASR, Full FIS, czujnik temp. zewnętrznej, czujnik poziomu spryskiwaczy, tempomat, powitanie i informacja ile pozostało na baku, automatyczne podn/opusz tylnych szyb, czasowo podgrzewana szyba tylna, światła dzienne, czujniki cofania, kamerka cofania, wbudowana ładowarka USB, el. skł. lustr, klimatyzowany schowek, komfort kierunków, blokada zapłonu, regeneracja reflektorów i montaż halogenów, ori kontrola wnętrza, spryskiwacze reflektorów, MFD + DSP + multifunkcja, przycisk PANIC

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1127
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: riccardoa » śr lis 28, 2018 15:32

michaf1994 pisze:
śr lis 28, 2018 09:29
Qto pisze:
wt lis 27, 2018 12:16
To już lepiej wstawic wyświetlacz na środku i zrobić pełny FIS :los2:
Nie da się
Tu się z Tobą nie zgodzę. Wyświetlacze na obrotomierzu i prędkościomierzu są wymienialne - przynajmniej te zwykłe, bo MFA nie miałem w rękach.
Czytałeś ze zrozumieniem pytanie,na które była ta odpowiedź?



michaf1994
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 127
Rejestracja: wt lut 21, 2017 20:36
Lokalizacja: Konin

Re: Montaż MFA w mk4 krok po kroku

Post autor: michaf1994 » czw lis 29, 2018 00:53

Oj źle zrozumiałem pytanie - myślałem, że ma mfa z uszkodzonym wyświetlaczem. Mój błąd. Zdarza się. Nie wiem jak te starsze liczniki, ale vdo immo 3 bez wyświetlacza jest przygotowany pod podłączenie. Pewnie trzebaby trochę po przerabiać płytkę zmieniając niektóre podzespoły, ale miejsca są, więc można. Tylko kwestia że bardziej się opłaca wymienić licznik.


Własnoręcznie zrobione: Climatronic, 4x el. szyby, el. podgrzewane lusterka, nagłośnienie 4 drzwi, podgrzewanie siedzeń, montaż sterowania odcinkiem lędźwiowym, ASR, Full FIS, czujnik temp. zewnętrznej, czujnik poziomu spryskiwaczy, tempomat, powitanie i informacja ile pozostało na baku, automatyczne podn/opusz tylnych szyb, czasowo podgrzewana szyba tylna, światła dzienne, czujniki cofania, kamerka cofania, wbudowana ładowarka USB, el. skł. lustr, klimatyzowany schowek, komfort kierunków, blokada zapłonu, regeneracja reflektorów i montaż halogenów, ori kontrola wnętrza, spryskiwacze reflektorów, MFD + DSP + multifunkcja, przycisk PANIC

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości