problem z odpalaniem 2.0 8v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
to orginał ,aso ma taką marżę
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Co chcesz wiedzieć ? Czy będzie pasował ? Nie wiem, nie znam roku produkcji twojego auta ani kodu silnika.Czy facet w sklepie ma oryginał? Tak oryginał są na nim znaki vw i audi więc ori.Mnie też zdarza się kupić takie czujniki w takiej cenie.Fanik pisze:ktos odpowie na moj post wyzej zwiazany z czujnikiem?
Czy na podstawie numeru vin ktos jest w stanie sprawdzic kod silnika? Moj nr vin : WVWZZZ1JZXW695216
W którym sklepie są te czujniki ?
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Tak, autoryzowany serwis vw.Fanik pisze:Czy na podstawie numeru vin ktos jest w stanie sprawdzic kod silnika
Gawior, m-k cars na ul. Krakowskiej. Musze ci oddac te twoje czujniki bo kupilem ten oryginal
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: problem z odpalaniem 2.0 8v
Wtyczka kwadratowa nr czujnika 059 919 501 kolor Niebieski.Fanik pisze:Czy na podstawie numeru vin ktos jest w stanie sprawdzic kod silnika? Moj nr vin : WVWZZZ1JZXW695216
Twój kod silnika to AQY zapisz sobie na przyszłość.
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
I jak tam wasze czujniki? Sprawne czy niesprawne? Ktoś wymieniał i poprawiło się odpalanie? Jeśli nie to gdzie szukać dalej przyczyn długiego odpalania?
...
mnie też to ciekawi bo mam 2.0 i poniżej 10 stopni rzeczywiście kręci jakoś słabiej.
Ja wymieniłem czujnik i jest lepiej . Co prawda z golfem to moja pierwsza "zima" i po wymianie , odpalił spokojnie przy minus 5/6 w nocy
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Teraz pytanie czy odpalił z jednego obrotu silnika czy trzeba było kręcić dłużej? U mnie czujnik jest w bdb kondycji i jeśli tylko temperatura spadnie poniżej zera kręci znacznie dłuuuużej.
Mam też pytanie z innej beczki... jak bardzo jesteście zadowoleni lub niezadowoleni z waszych 2.0 8V? Ja powiem szczerze, że przy niskich obrotach to auto jest jak wóz drabiniasty - jedzie bo musi.
Wracając do tematu gdzie można szukać innych problemów związanych z trudnym odpalaniem w mroźne dni?
Mam też pytanie z innej beczki... jak bardzo jesteście zadowoleni lub niezadowoleni z waszych 2.0 8V? Ja powiem szczerze, że przy niskich obrotach to auto jest jak wóz drabiniasty - jedzie bo musi.
Wracając do tematu gdzie można szukać innych problemów związanych z trudnym odpalaniem w mroźne dni?
...
powiem tak : od pierwszego obrotu nie pali ale troszke szybciej niz przed wymianą. Rozmawialem ostatnio z kuzynem, ktory mial ten sam silnik w octavii i pytalem go jak to bylo w jego przypadku to tez mi powiedział, ze tak samo nigdy mu nie odpalał od strzała tylko chwilke musiał zakrecic . Taka przypadłość tych silników mówił. Co do zadowolenia : Mam golfa 2- drzwiowego ktorego jestem posiadaczem od czerwca tego roku i sądziłem , że 115 km w takim aucie wystarczy, ale czesto tej mocy brakuje i też mam podobne wrażenie jak ty - na niskich obrotach to auto nie jedzie ,znowu na wyższych jest głośno . No i spalanie w mieście w jeszcze nie tak zimowych warunkach to 13 litrow wiec szału też nie ma. Ogolnie silniki o BDB opinii lecz wg mnie troche przereklamowane.